Procurile prve slike GTX 880 štampane ploče

Na Internetu su nedavno osvanule prve slike koje navodno prikazuju štampanu ploču nadolazeće Nvidijine GeForce GTX 880 grafičke kartice.

Iako je veći dio kartice na slikama zamućen, elementi koji se vide nam otkrivaju nekoliko detalja - sudeći po kodu 1421A1, GPU je proizveden u 21. sedmici 2014 i pretpostavlja se da je riječ o novom Maxwell čipu. Što se tiče memorije, na slikama je moguće primjetiti 16 memorijskih čipova - jedni tvrde da je riječ o 1GB čipovima, dok drugi naglašavaju kako je zapravo riječ o 512MB čipovima, iako se i jedni i drugi slažu kako je riječ o GDDR5 memoriji (ovdje vrijedi napomenuti kako su ranije glasine tvrdile da će GTX 880 biti dostupna u 4GB i 8GB varijantama, tako da nije teško povjerovati u to kako se na slici mogu vidjeti 512MB memorijski čipovi).

Pored toga, na slikama je moguće primjetiti i kako kartica koristi dva 6-pinska i jedan 8-pinski PCIe konektor za napajanje, a tu su i standardni SLI konektori.

Naravno, vjerujemo da ne treba posebno naglašavati kako je za sada sve na nivou glasine, te kako će se finalna verzija kartice najvjerovatnije razlikovati od uslikanog prototipa.

1/1