Bilo je glasina da je Microsoft u potrazi za licenciranjem Nokia brenda kako bi ga mogli nastaviti korisiti na svojim Windows Phone uređajima i nakon što inicijalni dogovor o licenciranju istekne iduće godine. Izgleda da bi takav plan mogao početi vrlo brzo, jer ako je vjerovati novim fotografijama koje su se pojavile u javnosti, prvi idući uređaj bi mogao donijeti "Nokia by Microsoft" brendiranje.

Fotografija koja je procurila u javnost je navodno dizajn koji bi se trebao koristiti za proizvodnju uređaja, a koji na stražnjem dijelu ispod kamere okriva potpis koji bi Microsoft koristio da javnosti skrene pažnju da je to nekad bio telefon poznat kao Nokia. Prije ove fotografije pojavile su se i fotke samog uređaja na kojem nema tog naziva, a nagađa se da je riječ o novom Lumia 830 telefonu sa 4,5-inčnim ekranom i PureView kamerom od 13 megapiksela, dok bi mogao biti i Lumia "McLauren", kao nasljednik 1020 modela sa standrdnom 41 MP PureView kamerom, 5,2-inčnim ekranom i 2K rezolucijom.

Još uvijek nema informacija kada bi se ovakav uređaj mogao predstaviti, te da li je zaista riječ o pomalo jednostavnom i finalnom (re)brendiranju.

1/1