Na konferenciji za partnere koju je organizovala kompanija KimTec u Sarajevu, Asus je predstavio nove matične ploče bazirane na Intelovom čipsetu Z97. Intel je ovaj čipset predstavio zajedno sa "osvježenom" (refresh) Haswell porodicom Core procesora, a više detalja možete pronaći u našem tekstu na ovom linku. Na sitom linku možete pročitati i recenzije dvije od ploča koje je Asus predstavio na konferenciji.

Predstavnici kompanije Asus, Marko Vezmar i Vladimir Sihrovski su predstavili nove proizvode koji opet predstavljaju vrhunac ponude kada je u pitanju Intel platforma. Posebno su zanimljive nove ploče iz porodice Republic of Gamers, poznate po visokom kvalitetu, a koje su ovaj put znatno jeftinije. Posebno su interesantni modeli RoG Ranger i Gene koji koštaju manje od 200 Eura, dok je RoG Hero tek nešto malo skuplji od te iste cifre. Uskoro ćete moći pročitati i naše recenzije ovih ploča.

Predstavljene su i ploče iz serije Sabertooth, koje spadaju u segment matičnih ploča otpornih na vanjske uticaje, te imaju produženu garanciju. Ove ploče su jedinstvene po oklopu koji štiti sve važne dijelove ploče. I recenzije ovih ploča ćete uskoro moći pročitati na našem web sajtu.

Na kraju, u svojoj ponudi ima i "standardne" matične ploče nazvane po čipsetu, što je poznato svima onima koji prate kompaniju Asus. Tako su tu ploče Z97-A, Z97-Pro, Z97-Deluxe i ostale, na šta smo već navikli. Recenzije neke od ovih ploča možete pronaći na već spomenutom linku.

 

1/1