Šta bismo mi bez Woza?

Jedan od osnivača Applea, koji zadnjih godina voli davati hrabre izjave o stanju IT industrije, ovaj put se dohvatio Samsunga – na nesreću južnokorejske kompanije. Steve Wozniak je na prošlosedmičnoj konferenciji "Flying Car" u Milwaukeeju, naime, Samsungov napredni sat Galaxy Gear nazvao bevrijednim i izjavio da se mogao natjerati da ga koristi samo pola dana:

"To je jedini komad tehnologija kojeg sam kupio radi eksperimentisanja i kojeg sam bacio nakon pola dana, prodao ga na eBayu zato što je bio bezvrijedan i nije mogao uraditi skoro ništa praktično. Morate ga prinijeti uhu i slično. (...) Ne želim samo običnu Bluetooth konekciju sa smartphoneom u mom džepu zato što je to onda samo suvišna stvar koju sam kupio da bih dobio ono što već imam i što nosim sa sobom."

Da se ne radi o pukoj proappleovskoj propagandi govori to što je Wozniak ove godine već pozvao Apple da ponudi Android telefon kako bi se osigurao od sudbine koju je doživo Blackberry (odnosno, RIM). Osim toga, na istoj konferenciji, on je pohvalio Google Glass kao zabavan uređaj.

1/1