Dostupna igriva verzija

Razvojni tim iz Crne Gore, Wild Beauty Software, prijavio se na takmičenje za izradu indie igara sa Project SEMM-om – riječ je o igri zanimljive premise u kojoj upravljate malim crnogorskim lunarnim roverom, a cilj je istraživati mapu u potrazi za metalnim dijelovima prethodnih misija na Mjesec, uz izbjegavanje grupa vanzemaljskih robota. Priča se vrti oko činjenice da je Crna Gora postala svemirska sila nakon što su na Zemlji druge nacije zaključile da im je draže međusobno ratovati nego istraživati svemir.

Iako Project SEMM izgleda jednostavno, gameplay krije veliki potencijal – naprimjer, vožnja roverom preko mjesečevih brda iznenađujuće je zabavno iskustvo, naročito kada uz veliki zalet pravite okrete i velike skokove s brda. Prosto možemo zamisliti kako bi dobro bilo kada bi za takve akrobacije igrač dobijao poene po uzoru na Burnout Paradise! Wild Beauty Software je svakako najavio naknadno dodavanje novih AI varijacija, realističnijih tekstura Mjeseca, većeg svijeta i dužih misija, budući da je SEMM, ovakav kakav je, napravljen za samo dvije sedmice.

Igru možete skinuti odavde i sami vidjeti o čemu se radi te eventualno pokazati interes za njom tokom javnog glasanja (a koje bi trebalo početi danas i trajati do 7. jula).

Inače, Indie Game Maker Contest dizajnerima daje najviše mjesec dana da naprave igru i prijave se sa njom, a nagrada za najbolju iznosi 10 hiljada dolara, uz novčane nagrade i za izbor publike, kao i za prva tri mjesta u različitim kategorijama.

Autori Project SEMM-a su: programer Matija Kokotović, dizajneri Robert Janković i Hristo Kolev, te kompozitor muzike na koju je Wild Beauty posebno ponosan, Arun Sol. O ovom razvojnom timu svojevremeno smo pisali pri najavi jednog drugog njihovog projekta – Indie Piratesa – o kojem se možete informisati na IndieDB stranici.

Šta još reći, osim da Wild Beauty Softwareu želimo sreću na takmičenju!

1/1