Prva epizoda stiže na jesen

Dreamfall Chapters, nastavak kultnih avantura The Longest Journey i Dreamfall, će ipak biti objavljen u epizodnom formatu, objavio je kreator ovog serijala, Ragnar Tørnquist. Naime, iako je igra prvobitno bila zamišljena u epizodnom formatu, Tørnquist i njegova ekipa iz studija Red Thread Games su i prije pokretanja Kickstarter kampanje za Dreamfall Chapters odustali od ideje epizodnog izdavanja.

Međutim, tokom razvoja igre je došlo do nepredviđenih komplikacija. Kako je izjavio Tørnquist u svom posljednjem obraćanju backerima projekta na Kickstarteru, "Kreativni proces je nepredvidiv, a priča koju želimo ispričati se pokazala kao znatno veća i ambicioznija od prvobitno zamišljene. Nismo na putu da ispoštujemo prvobitno obećani datum izlaska, pa smo morali dobro razmotriti naše planove i budžet. A nakon mnogih internih rasprava, odlučili smo se vratiti epizodnom formatu."

Srećom, priča igre je već bila podijeljena u pet poglavlja, koja su se na kraju pokazala kao odlične cjeline koje Red Thread Games može izdavati u epizodnom formatu. Također, još jedna dobra vijest za fanove je i ta kako prva epizoda, Dreamfall Chapters Book One: Reborn, stiže i prije nego smo je očekivali. Naime, Dreamfall Chapters je bio prvobitno najavljen za novembar ove godine, ali iz Red Thread Gamesa poručuju kako će prva epizoda biti dostupna i prije novembra.

Datumi izlaska preostale četiri epizode za sada nisu poznati, ali Tørnquist je poručio kako će raspored izdavanja novih epizoda biti "agresivan", te kako je druga epizoda već u alpha fazi razvoja. Naravno, svi Kickstarter backeri će dobiti svih pet epizoda igre čim iste budu objavljene, a Red Thread Games će sredstva zarađena prodajom epizoda i season passova na Steamu, GOG-u i Humble Storeu iskoristiti za dalji razvoj igre i novih epizoda.

1/1