Samo još jedan cloud servis za pohranu podataka? Pa, ne baš.

Toshiba je jučer predstavila vlastiti servis za pohranu podataka, koji se od konkurentskih servisa razlikuje po tome što ne ovisi isključivo o cloudu. Servis naziva Storage Place će tako korisnicima omogućiti da pristupe određenim folderima na svojim desktop računarima sa bilo kojeg drugog uređaja, bez potrebe da iste kopiraju na cloud.

Na primjer, nakon instalacije Storage Place desktop klijenta, možete se ulogirati na svoj account koristeći zvanični Storage Place sajt i preko njega odrediti kojim folderima želite pristupiti sa drugih uređaja, da bi potom koristeći Storage Place mobilnu aplikaciju pristupili odabranim folderima sa svog telefona ili tableta. Naravno, tu je i opcija kopiranja fajlova i foldera na cloud za sve one koji žele dodatne backup opcije.

Storage Place će zahtijevati plaćanje godišnje pretplate, koja će vas koštati 40 USD, a zauzvrat će vam nuditi sve spomenute funkcije servisa, kao i 10GB prostora za pohranu podatka na cloudu (što bi moglo zvučati kao malo, da nije činjenice kako svojim podacima možete pristupiti i bez njihovog kopiranja na cloud).

Toshiba Storage Place je već dostupan i trenutno nudi besplatni trial u trajanju od 30 dana.

1/1