Iznenađenje godine

Da ste nam još jučer rekli kako će Activision ove jeseni izdati novu igru Platinum Gamesa, koja će pri tome biti bazirana na animiranoj seriji sa Nickelodeon TV kanala, vjerovatno bi vas samo čudno pogledali i potom se odvalili smijati. Međutim, Activision je upravo najavio kako će ove jeseni izdati novu igru Platinum Gamesa, baziranu na animiranoj seriji sa Nickelodeon TV kanala.

Igra nosi naziv Legend of Korra i bazirana je na istoimenoj animiranoj seriji iz Avatar univerzuma (ne tog Avatar univerzuma, već ovog), dok će se gameplay fokusirati na brzoj akciji i borilačkim vještinama, te biti začinjen upotrebom posebnih vatrenih, zemljanih, zračnih i vodenih "elemenata". I ne, obzirom da ne gledamo seriju, ni nama nije baš najjasnije o čemu se tu radi.

Legend of Korra stiže već ove jeseni i to isključivo u digital download verziji za PC, PlayStation 3 i PlayStation 4, kao i za Xbox 360 i Xbox One.

A ukoliko se pitate šta nas ovdje zapravo toliko čudi, nadamo se da će vam sljedeće objašnjenje biti i više nego dovoljno - japanski studio koji radi na novoj Activisionovoj licenciranoj igri je upravo onaj Platinum Games, zaslužan za fenomenalne akcione naslove kakvi su Bayonetta, Vanquish i Metal Gear Rising: Revengeance, te studio čije nove igre prema pravilu očekujemo prepuni optimizma. Sa druge strane, prema Activisionovim licenciranim igrama smo po pravilu skeptični, zbog čega u ovom trenutku ne znamo kako da gledamo na ovu neočekivanu saradnju. Kako god, čekamo jesen i nadamo se najboljem.

1/1