Pred sutrašnju I/O konferenciju, Google Glass je dobio nekoliko zanimljivih update-a i promjena. Prva je svakako ta da uređaj, dvije godine nakon svog izlaska, postaje izrazito bolji, jer najnovije verzije Explorer izdanja sada dolaze sa više RAM memorije - 2 GB, a sve sa ciljem efikasnijeg rada, preciznije glasovne pretrage i manje potrošnje baterije. Nažalost, ovi uređaji neće doći kao zamjena trenutnim vlasnicima Explorer izdanja, pa ako želite novi i jači Google Glass, morat ćete i dalje istresti opasne novce za njega.

Sa softverske strane, Google nije mirovao, pa je tako najnoviji Glass update donio i podršku za Google Now kartice. Ipak, još važnija od toga je i 3rd party podrška, a koja se ubrzano povećava za Glass aplikacije. Tako su Shazam, Runtastic, The Guardian, Livestream, MusicXMatch i Goal.com dostupni kao Glass aplikacije, dok je Allthecooks dobio i glasovni update, pa vam sada ruke mogu biti uvaljane u brašno dok sa Glass-om spremate pileće šnicle za gledanje utakmica.

U svakom slučaju, barem sudeći prema najavama iz Google i dizanjem Google hypea, čini se da nas čeka jako uzbudljiva I/O konferencija sutra!

 

1/1