Uz mod alate stiže i Cow Simulator 2014 (ne šalimo se)

Nadolazeći RPG belgijskog Larian Studiosa, Divinity: Original Sin, će i prije svog izlaska dobiti mod alate. Naime, iz Larian Studiosa su najavili kako će već ovog četvrtka lansirati Divinity Engine Toolkit editor za Original Sin, koji će do izlaska igre biti dostupan uz njenu Early Access verziju.

1/1

Kako tvrde iz Lariana, riječ je o prvom editoru za multiplayer RPG još od Neverwinter Nightsa, koji će igračima omogućiti da dizajniraju nove avanture za singleplayer i multiplayer, modifikuju originalnu kampanju igre ili kreiraju potpuno nove kampanje, manipulišu terenom i edituju postojeće modele i teksture, pišu vlastite dijaloge i priče, ubacuju nove skillove, statistike i magije, kao i da kreiraju potpuno nove načine ponašanja za protivnike pomoću jednostavnog scripting jezika. No, to nije sve - Divinity Engine Toolkit će podržavati i Steam Workshop, pa ćete svoje kreacije moći jednostavno podijeliti i sa drugim igračima.

A osim mod alata, Larian je najavio i kako će uz njih igračima ponuditi da zaigraju i Cow Simulator 2014, mod sa kojim žele pokazati za šta je sve Divinity Engine Toolkit sposoban.

Divinity: Original Sin izlazi ekskluzivno za PC, 30. juna ove godine, a najnoviji trailer za igru pogledajte u nastavku: