Carbon Design do kraja ljeta pod krovom Oculusa i Facebooka

Osim što su nakon kupovine od strane Facebooka uposlili brojne nove programere i bivše članove popularnih gaming razvojnih timova, Oculus nije zaboravio ni na "hardversku stranu" svoje kompanije, koja je sada bogatija i za dizajnere odličnog Xbox 360 gamepada. Naime, Oculus je objavio kako su kupili kompaniju Carbon Design, koja je sa njima već godinu dana surađivala na još uvijek nenajavljenim projektima, dok će u njihovo vlasništvo u potpunosti preći do kraja ljeta.

"Nekoliko sekundi provedenih sa najnovijim Oculus prototipovima je sasvim dovoljno da shvatite kako je virtuelna stvarnost ovaj put stvarna", izajvio je Peter Bristol iz Carbon Designa, dodavši kako je kreiranje novih uređaja koji će krajnjim korisnicima konačno ponuditi virtuelnu stvarnost jedan od najzanimljivijih i najzahtjevnijih izazova sa kojima se njegova kompanija ikada susrela.

Podsjećamo, Development Kit 2 verzija Oculus Rifta se očekuje u avgustu ove godine, dok verzija namijenjena krajnjim korisnicima još uvijek nema datum izlaska.

1/1