Tokio je dobio još jednu zanimljivost koja će privući ljubitelje napredne tehnologije i čiste geekovštine – njegov Nacionalni muzej inovacija i nauka u razvoju dodao je u svoju izložbu i tri robota koji se ističu po pažnji koja je uložena u to da oni izgledaju kao pravi ljudi, s kojima je moguće vršiti interakciju. Trup dva od ova tri robota napravljen je od specijalne vrste silikona i vještačkih mišića koji se pomjeraju i ponašaju kao pravo ljudsko tkivo, tako da su oni postavljeni kao vodiči u muzeju.

"Ženski" robot, nazvan Otonaroid, u stanju je sa posjetiocima voditi relativno normalan razgovor o generalnim temama, pri čemu će izrazima lica pokazivati svoje "raspoloženje". Ovaj uređaj uprkos ženskom izgledu može govoriti muškim glasom – i ne, pri tome ne izgleda ni približno dobroćudno kao Data. Roboti su djelo profesora na Univerzitetu u Osaki, Hiroshija Ishigura, koji ovom izložbom nazvanom "Androids — What is Human?" želi istražiti šta ljude motiviše da se ponašaju na određeni način s ciljem unapređivanja svojih humanoidnih robota.

Ukoliko vam ovo nije dovoljno čudno, predlažemo da pogledate priloženi video, nakon kojeg će vam sigurno početi padati na pamet ideje za razne horor filmove:1/1