Nezavisna analitička tvrtka IDC Adriatics je najavila organizaciju konferencije pod nazivom IDC Adriatics EXPO 2014 koja će se održati od 10.-12. septembra ove godine u Opatiji. Konferencija će okupiti direktore vodećih kompanija iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Albanije i Kosova kako bi govorili o trenutnim ekonomskim i ICT temama, pružili uvid u ICT tržište Adriatics regije, te dali prikaz ekonomskih trendova i razvojnih smjernica u idućih 3-5 godina.

IDC Adriatics EXPO 2014 prva je konferencija usmjerena na tržišta istočne Evrope i regije Adriatic. Riječ je o susretu gotovo 150 sudionika koji će tokom trodnevnog druženja, u periodu od 10. do 12. septembra ove godine, kroz vlastita iskustva poslovanja, vizionarskih predavanja regionalnih stručnjaka, te panele i diskusije na teme od interesa donijeti nove smjernice razvoja tržišta u narednih pet godina. Osim toga, po prvi puta će se organizirati i individualni sastanci koji će omogućiti  razmjenu znanja i otvoriti mogućnosti stvaranja novih poslovnih poduhvata i saradnji.

"Biti domaćinom susreta vodećih direktora tvrtki iz Regije iznimna je čast. Ponosna sam što je naš tim prepoznat po svojoj kvaliteti i sposobnosti da organizira konferenciju ovakvog dosega. Ovo je prvi puta da će regionalni direktori gostovati u Hrvatskoj kako bi razmijenili iskustva, dvojbe i tendencije razvoja u narednom periodu. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja predavača i sudionika i da ćemo zajedničkim, otvorenim diskusijama odgovoriti na trendove porasta tržišta, a za koji očekujemo da će rasti i do 7%." Naglasila je regionalna direktorica IDC Adriaticsa, Ana Papež.

http://idc-adriatics.com/eng

 

1/1