Baš kao što smo i najavili jučer, Microsoft i Nokia su objavili početak prodaje Nokia X2 telefona, nasljednika Nokia X uređaja. Da podsjetimo, Nokia već proizvodi i prodaje Android telefone u vidu X, X+ i XL uređaja, ali oni nisu privukli mnogo kupaca.

Glavna razlika X2 telefona u odnosnu na X je u veličini ekrana, koji je porastao na 4,3 inča (sa 4 inča), ali je rezolucija ostala ista - 800x480 piksela. RAM je povećan na 1 GB (sa 512 MB), a novi je i Snapdragon 200 procesor. Novi Nokia Android telefon posjeduje dva SIM slota.

Kamera je dobila više megapiksela - ukupno 5 (prethodnik je imao 3 MP), a tu je i LED flash. Potpuno nova je prednja VGA kamera.

Kao odgovor na primjedbe o teškoj navigaciji kroz operativni sistem, Nokia X2 je dobila i Home tipku. Za sada u prodaju kreću zeleni, narandžasti i crni modeli, a bijeli i sivi modeli će doći nešto kasnije

Cijena Nokia X2 telefona će biti 99 Eura, ali samo na odabranim tržištima, što vjerovatno znači da ih nećemo tako skoro vidjeti i kod nas (bar što se tiče zvaničnih kanala). Šteta, jer se radi o prilično zanimljivim telefonima najniže cjenovne kategorije.

 

1/1