Predstavljeni stylus Ink i linijar Slide

Kada ne prave nove verzije Photoshopa, After Effectsa i ostalih programa iz svoje ponude, čini se kako u Adobeu rade na hardverskim dodacima za iOS uređaje. Naime, Adobe je najavio dva nova dodatka za iOS uređaje u vidu Ink stylusa i Slide "digitalnog linijara", koji će biti kompatibilni sa njihovim iOS aplikacijama Line i Sketch.

Ink stylus će tako raditi sa obje navedene aplikacije, a podržavaće i sinhronizaciju sa Creative Cloud servisom, kako bi svoje digitalne kistove, alate i presete uvijek imali pri ruci, odnosno kako bi ih mogli jednostavno downloadovati i kada Ink budete koristili na nekom drugom iOS uređaju.

Osim toga, Adobe je predstavio i novi Creative SDK set alata sa podrškom za pristup fajlovima na Creative Cloudu, kao i Photoshop Mix iPad aplikaciju za image compositing, koja nudi i nekoliko često korištenih Photoshop filtera (uključujući i Content-Aware Fill i Camera Shake Reduction).

Što se tiče samih Ink stylusa i Slide linijara, zainteresovani kupci ih mogu nabaviti na Adobeovoj zvaničnoj stranici - i to u kompletu koji će ih koštati 200 USD.

1/1