Za developere i razvojne timove, najveći poticaj za stvaranje novih proizvoda i prebacivanje zanimljivih ideja u zapakovan softver je novac. A upravo da bi zainteresovali programere za svoj novi ekosistem i razvoj Fire OS platforme, Amazon svoju valutu nudi potencijalnim developerima.

Amazon će developerima darovati do 15.000 US dolara u svojim Amazon Coins-ima, kako bi na njihovu platformu donijeli neke odobrene aplikacije, a programeri "novac" mogu distribuirati korisnicima tako da mogu downloadovati plaćenu aplikaciju, da mogu kupovati stvari unutar aplikacije ili da valutu iskoriste u promociju ili druge svrhe marketinga.

Develeperi mogu dobiti maksimalno 15.000 dolara (što je oko 1,5 milion Coinsa), do 5.000 dolara u Coins-ima po aplikaciji, tj. najviše njih tri. Naravno, digitalna valuta će se nuditi samo onim developerima koji će praviti aplikacije posebno za njihovu platformu, tako da bilo kakvi portovi nisu u igri, a obavezno je da se koristi njihov SDK i sve aplikacije moraju implementirati app widget da se informacije mogu prikazivati korisnicima u njihovom "vrtuljku" na početnom ekranu.

1/1