Nova Zelda, novi Yoshi i nešto neočekivano - Splatoon!

Nintendo je na svom Digital Eventu jučer najavio nekoliko novih igara, te objavio i nove informacije o nekoliko od ranije poznatih naslova. Za početak, na Wii U iduće godine stiže nova Zelda, koja prati moderne trendove i donosi open-world u ovaj popularni serijal. Da se razumijemo, ideja open-world Zelde zvuči itekako zanimljivo (pogotovo što nas je na prvi pogled podsjetila na Witcher 3, u čemu nismo bili jedini - na Twitteru je ubrzo nakon emitovanja prvog trailera osvanulo bezbroj "The Legend of Zelda: Wild Hunt" šala), ali nas ipak nešto više zanima ona druga Wii U ekskluziva - Bayonetta 2. Pogotovo što na jednom disku donosi i originalnu Bayonettu, kojoj će ovo biti prvo pojavljivanje na Nintendovim platformama.

1/1

Premijerni trailer za novu Zeldu pogledajte ovdje, dok vam u nastavku donosimo najnoviji trailer za Bayonettu 2, koja u prodaju stiže u oktobru:

Naravno, Nintendo ne bi bio Nintendo da nije najavio i novu Mario igru, ali ovaj put nešto drugačiju - naime, riječ je o Mario Makeru, naslovu u kojem ćemo praviti nivoe za 2D Mario igre. Trailer potražite ovdje. Od ostalih tek najavljenih Nintendo igara, tu su i neobični platformer Captain Toad: Treasure TrackerPokemon Omega Ruby i Alpha Saphire, kao i predivni Yoshi's Wooly World, igra čiji cijeli svijet je napravljen od vune. Trailer za istu obavezno pogledajte u nastavku:

Također, Nintendo nije propustio priliku ni da prikaže trailer za novi nastavak Smash Bros sage, koji stiže na 3DS i Wii U, a čija će Wii U verzija biti prva Nintendo igra sa podrškom za posebne Amiibo igračke (figurice Nintendovih likova sa NFC čipovima).

Na kraju, tu je i najveće iznenađenje koje je Nintendo prikazao na svom Digital Eventu - multiplayer pucačina (!) Splatoon, koja nas je naprosto oduševila sa svojim kratkim trailerom i gameplay videom koji su pratili komentari razvojnog tima. Naime, za razliku od bezbroj drugih (kvazi)ozbiljnih multiplayer pucačina kakvima nas zasipaju iz dana u dan, Splatoon se ne fokusira na kill-death ratio i ubijanje protivničkih igrača, već na zauzimanje teritorije tako što ćete po njoj prskati tintu u boji svog tima. Zvuči zanimljivo? Sačekajte da vidite trailer u kojem je prikazano i nekoliko različitih tipova "oružja" koje je više primjereno molerima nego akcionim herojima, kao i nekoliko nesvakidašnjih gameplay mehanika (sakrivanje u tinti, skokovi na bilo koju lokaciju na mapi na kojoj se nalaze vaši suigrači i sl.). Poslije Bayonette 2, naša najočekivanija Wii U ekskluziva.

Vezana vijest: Sve E3 vijesti na jednom mjestu