Magazin Bug je organizator izuzetno atraktivnog takmičenja imena "Idea Knockout", a na kojem mogu učestvovati timovi iz čitave regije. Ideje ne moraju nužno biti startupi, a dvojac iz pobjedničkog tima osvojit će povratne aviokarte i hotelski smještaj u za Las Vegasu te ono najvrjednije, izlagački štand na Eureka Parku u sklopu CES-a 2015!

Putovanje u Las Vegas na najveći svjetski sajam novih tehnologija CES 2015, kao i izlagački štand na najuzbudljivijem segmentu tog sajma, Eureka Parku, osvojit će pobjednici Idea Knockouta, takmičenja tehnoloških ideja kojeg za 27. septembar / rujan priprema magazin Bug uz podršku Consumer Electronics Associationa, organizatora CES-a, a čiji su ekskluzivni medijski sponzori za BiH portal INFO Online i emisija Terminal26.

Eureka Park je posljednjih godina stekao reputaciju najveće svjetske izložbe startupa te je poslužio kao globalna odskočna daska za mnoge ideje danas etablirane kao tehnološke inovacije koje diktiraju trendove u industriji novih tehnologija. Tako su, primjerice, na Eureka Parku pred najvažnijim svjetskim investitorima i više od pet hiljada renomiranih tech novinara iz čitavog svijeta 2012. debitirali Pebble Watch, a 2013. Oculus VR, čije su crowdfunding kampanje nakon tog nastupa zabilježile rekordnu potporu ulagača.

Broj izlagačkih mjesta na Eureka Parku koji se priprema u sklopu CES-a 2015 od 6. do 9. siječnja 2015. u Las Vegasu bit će povećan s lanjskih 200 na 300, no usprkos golemom interesu izlagača, jedno će ostati rezervirano za pobjednike Idea Knockouta. Consumer Electronics Association je odluku o tome koji će tim prihvatiti na Eureka Park prepustio u potpunosti organizatorima Idea Knockouta, čiji žiri će ostati neobjavljen do samog održavanja takmičenja.

1/1

 

Za nastup na Eureka Parku u sklopu CES-a, pa tako i na regionalnom natjecanju Idea Knockout, tim, doduše, ne mora nužno biti startup - pristup je otvoren za svakoga ko ima ideju koja nove tehnologije iskorištava na inovativan način, bilo da je ona realizirana kroz uređaj, aplikaciju ili internetski servis. Radi li se doista o startupu, univerzitetskom spin-offu, već komercijaliziranoj kompaniji, istraživačkom timu ili naprosto geekovskom projektu iz garaže, posve je nebitno, sve dok je ideja namijenjena krajnjim korisnicima i dok udovoljava ostalim kriterijima objavljenima na stranici www.ideaknockout.com.

Osim glavne nagrade, koja garantuje direktan, brz i efikasan put ka globalnom uspjehu, ponudama ulagača te neprocjenjivom globalnom medijskom odjeku uz otvaranje svih vrata na američkom tržištu, tri prvoplasirana tima na Idea Knokcoutu osvojit će prezentacijski slot na Bug Future Showu 2015, kao i promociju u digitalnim i pisanim izdanjima ovog magazina, kao i na stranicama našeg portala.

Timovi zainteresirani za prijavu na Idea Knockout informacije o uslovima sudjelovanja na ovom takmičenju mogu zatražiti putem stranice www.ideaknockout.com.