Kad će više taj februar?

Nakon spektakularnog gameplay trailera objavljenog na Microsoftovoj E3 pressici, CD Projekt RED je objavio i dva nova Witcher 3 gameplay videa, koja se direktno nadovezuju na dotični. Sva tri navedena videa možete pogledati u nastavku, dok sve ostale iole bitne i zanimljive vijesti sa E3-a možete pronaći ovdje (Kliknite, šta čekate? Tekst redovno dopunjavamo najsvježijim vijestima i trailerima!).

Prvi od tri gameplay videa prikazuje lov na grifona i daje naslutiti kako Witcher 3 donosi znatno veću slobodu, što je i očekivano obzirom da je ipak je u pitanju prvi open-world nastavak u serijalu. Također, tu su i poboljšane kontrole (konačno možemo skakati!), kao i borba koja podsjeća na Witcher 2, ali ipak djeluje nešto bolje sa poboljšanim magijama signovima, dok krvave finishere nećemo ni spominjati.

Drugi gameplay video nam stiže sa IGN-a, a praćen je i komentarima developera. U njemu pratimo Geralta kroz Novigrad, gdje imamo priliku vidjeti vjerovatno najveći quest-hub u igri, a tu su i naznake znatno bolje facijalne animacije u odnosu na Witcher 2. (Napomena: video je iz nekog razloga prilično tih, pa pripazite na volume)

A tu je i još jedan gameplay video, koji nam stiže sa Gamespota. Kao i prethodna dva, praćen je sa komentarima developera, a donosi nam i prvi prikaz močvarnog područja smještenog u blizinu Novigrada (Novoggrada? Novograda?), kao i još malo prikaza borbe i potpuno novog lika sa kojim Geralt pokušava komunicirati kako bi došao do novih informacija o svojoj usvojenoj kćerci.

Na kraju, za vas imamo i galeriju sa nekoliko potpuno novih screenshotovaiz naše trenutno najočekivanije igre (više screenshotova sa scenama iz nedavno objavljenog trailera potražite ovdje). Uživajte... i pripremite se na predugih 9 mjeseci čekanja da Wild Hunt konačno zakuca na naša vrata.

1/1