Volite spavati na putu od posla do kuće, ili vam treba reminder da ste blizu supermarketa? Google Now je tu da vas spasi.

Iako se ova vijest više odnosi na one korisnike koji žive u velikim gradovima svijeta gdje je commuting, odnosno nešto duže putovanje javnim prevozom integralni dio dana, Google Now bi mogao obradovati i one zaboravne. Naime, novi update za Android, verzija 4.4.3 donosi i lokacijski alarm, odnosno mogućnost da vas telefon podsjeti da ste došli na određenu lokaciju.

Iako se to čini kao trivijalna funkcija, zanimljivo je da su autor i jedan drugi naš saradnik razgovarali upravo o tome da li je i koliko neophodno imati ovakve aplikacije i funkcije - pogotovo ako ste jako zaboravni šta npr. trebate kupiti u supermarketu, ili ako ste odlučili malo "zakunjati" u javnom prevozu pri povratku iz divlje vikend-noći. U svakom slučaju, Google Now sada nudi i tu mogućnost, pa ako vam je ikad palo napamet da "drndanje" treba biti vezano za lokaciju, a ne vrijeme, novi update donosi upravo takav oblik uznemiravanja.

1/1