Lagano uklanjanje konkurencije i osnaživanje vlastitog servisa.

Yahoo već neko vrijeme polako gasi mogućnost korištenja njegovih usluga i servisa preko Google i Facebook profila, ali je sada odlučio i preći na ona najjača imena iz svoje ponude, a prvi će svakako biti Flickr. Tako će photo-sharing servis i društvena mreža za fotografe i ljubitelje fotografije izgubiti opcije logiranja na servis preko Google i Facebook računa 30. juna, nakon čega ćete Flickeru moći pristupiti samo preko Yahoo korisnikog računa.

Iako se iz kompanije pravdaju “stvaranjem najboljeg personaliziranog iskustva za sve korisnike”, čini se da je ovo samo prirodna progresija eliminacije konkurencije unutar svojih usluga, te povećavanja broja Yahoo korisnika. Naravno, ako želite koristiti servis i nakon 30. juna, Yahoo će vas zamoliti da se ulogirate preko svog Google ili Facebook profila, ali ćete potom morati stvoriti Yahoo profil koji bi vas trebao služiti odsad, nadalje i ubuduće.

1/1