RPG (Role Playing Game) su obično kompleksne igre koje zahtjevaju dosta truda i učenja, a da i ne spominjemo da zahtijevaju instalaciju na kompjuter. Međutim, uvijek imam izuzetaka, pa smo jedan našli i u ovom zahtjevnom žanru.

Battle Panic je web browser igra koja i p ored toga posjeduje gotovo sve elemente dobre RPG igre - skupljanje resursa, različite rodove vojske, izgradnju baze, različite vrste neprijatelja, brigu o zdravlju vojnika i slično. Teško je povjerovati da sve to ima u ovoj igri, ali kada probate uvjerićete se i sami.

Kako su RPG igre vrlo zahtjevne po pitanju kontrola, autori su morali razviti novi sistem, jer ne bi bilo smisla da u browser igri morati 200 ili više APM-ova. Objekte u igri kontrolišete postavljanjem kursora iznad njega čime objek obavlja svoju funkciju. Ovo važi za sve akcije u igri: od skupljanja resursa do liječenja vojnika.

Autori nisu zaboravili ni sistem nadogradnje, tako da je Battle Panic kompletan RPG. Ako ste ljubitelj žanra, vrlo je lako da će ova igra biti jedino što ćete raditi danas.

http://www.freewebarcade.com/game/battle-panic

 

1/1