Izgradili ste savršenu bolnicu u Two Point Hospitalu i pitate se šta sada? Pa, možda je vrijeme da se posvetite vlastitom univerzitetu u podjednako smiješnom, zabavnom i ništa manje izazovnom Two Point Campusu!

***

Kao i njegov već spomenuti prethodnik, Two Point Campus će vas u svoje menadžmentske dubine uvoditi polako, kroz kampanju koja će sa svakom novom misijom postajati kompleksnija, konstantno vam servirajući raznorazne novitete.

Igra će vas tako na početku naučiti samim osnovama - za svaki od predmeta je potrebno izgraditi posebnu učionicu, te zaposliti odgovarajućeg profesora. No, kako bi studenti imali gdje spavati, uskoro ćete za njih morati izgraditi i odgovarajući smještaj, kao i biblioteku u kojoj će učiti i pripremati se za ispite. Potom će uslijediti toaleti i tuš kabine, zapošljavanje čistača, ali i izgradnja prostorija za odmor. Kako studenata, tako i profesora. A zatim će na red doći i razne dodatne laboratorije i učionice… i tako naizgled u nedogled.

Naravno, sve te prostorije ćete morati adekvatno i opremiti - od katedri i amfiteatara, do radijatora sa kojima ćete ih zagrijati u zimskim uslovima, u Two Point Campusu ćete morati misliti na sve. A da i ne spominjemo kako ćete morati paziti na želje i moral studenata i profesora, obezbjeđujući im hranu i piće, ali i pristup šarolikoj ponudi vannastavnih aktivnosti.

I što je najbolje od svega, svaki aspekt igre će biti prožet simpatičnim Two Point humorom. Studente npr. nećete učiti matematici ili fizici, već kuhanju, čarobnjaštvu, viteštvu ili recimo kako da postanu klaunovi, dok će svaki od navedenih predmeta - kao uostalom i sve druge aktivnosti u igri - biti užitak za gledati. Razlog tome? Šarmantne i maštovite animacije - od studenata robotike koji će okolo hodati kao roboti, preko mašine koja će doslovno pumpati mozgove profesora čije vještine želite unaprijediti, pa do časova kuhanja na kojima će vaši studenti praviti torte veličine sobe.

A onda su tu i opušteni soundtrack, humoristični DJ-evi na radiju, kao i fenomenalna spikerka zadužena za presmiješna obavještenja na razglasu vašeg kampusa, koji će zajedno sa brojnim drugim sitnicama upotpunjavati svijet igre i njenu atmosferu, čineći je još zabavnijom za igrati.

I to je zapravo Two Point Campus u nekoliko riječi - zabavan za igrati. Jer osim što će vas tjerati da dobro protegnete svoje menadžerske sive ćelije, redovno će vas i nasmijavati kao malo koja druga slična igra, dok budete učionicu po učionicu gradili svoj kampus prepun klaunova, čarobnjaka i kojekakvih drugih ludih studenata.

Official Site

1/1

 

SPECIFIKACIJE:
Žanr: management sim
Razvojni tim: Two Point Studios
Izdavač: SEGA
Platforme: PS5, PS4, Xbox Series (testirano), Xbox One, Nintendo Switch, PC