Iako bi ga na prvi pogled mogli opisati kao jednostavnu destruction derby arkadu, u kojoj se gomila automobila sudara u areni, Destruction AllStars je ipak nešto drugačija igra. I to iz jednog jednostavnog razloga - osim što ćete pokušavati slupati protivničke automobile prije nego oni slupaju vas, iz svog četverotočkaša možete u svakom trenutku iskočiti i zatim parkourati po areni sa jednim od 16 različitih i izuzetno šarenih likova.

Naravno, svaki od njih ima specijalnu vještinu, koju možete aktivirati kada prikupite dovoljno dijamanata razbacanih po arenama. No, teško se oteti dojmu kako su ove vještine neinspirativne i kako je njihova korisnost upitna - barem za casual igrače koji igri neće pristupati previše kompetitivno.

Sa druge strane, čak će i njima biti interesantna unikatna vozila svakog lika, koja možete pozvati kada zaradite dovoljno bodova za njih - pri čemu svako ima i vlastiti specijalni skill. Najbolji će uništavati protivnike jednim udarcem, a oni malo slabiji ih samo oštećivati, usporavati ili im otežavati vidljivost - tako da je na vama da pronađete lika i vozilo koji najviše odgovaraju vašem stilu igre.

Taj proces ćete pak prolaziti kroz četiri moda, igriva ne samo online, već i sa botovima - što je i više nego dobrodošla opcija. Prvi od njih je klasični deathmatch, nazvan Mayhem, dok je za ljubitelje battle royalea tu Gridfall, mod u kojem će se arena smanjivati tako što će se njeno tlo doslovno raspadati i iza sebe ostavljati smrtonosne provalije.

Na kraju, tu su i nama nešto zanimljiviji timski modovi Stockpile i Carnado. Stockpile će od vas zahtijevati da redovno izlazite iz vozila kako biste prikupljali zupčanike razbacane okolo nakon brojnih sudara, dok će Carnado sličnom problemu pristupiti nešto drugačije. Naime, u ovom modu, cilj vam je uništiti što više protivnika i prikupiti zupčanike iz njihovih automobila, bez da morate izaći iz svog četverotočkaša. Zatim, sa prikupljenim zupčanicima i u jednom komadu trebate stići do tornada na sredini mape, koji će uništiti vaše vozilo i zupčanike, dodajući vašem timu odgovarajući broj bodova.

Ako vam to sve zvuči haotično, niste daleko od istine - Destruction AllStars jeste haotičan i od vas će zahtijevati period navikavanja na njegovu nesvakidašnju akciju na točkovima… i nerijetko na nogama. Ali jednom kada se na istu naviknete, igri ćete vjerovatno oprostiti njene mane - poput singleplayer izazova zaključanih iza mikrotransakcija - polako prepoznajući njen potencijal, razrađujući taktike i pristup borbi i uživajući u njenom haosu.

Official Site

1/1

 

SPECIFIKACIJE:
Žanr: borba sa vozilima
Razvojni tim: Lucid Games
Izdavač: SIE
Platforme: PlayStation 5