Da li će nam nova godina zaista donijeti nove nastavke Horizona i God of Wara? Ili možda čak Elden Ring? Koga briga - čak i bez naslova koji nemaju potvrđen datum izlaska, 2021. bi nas lako mogla ostaviti bez daha sa igrama za koje smo 99% sigurni da ćemo ih zaista i zaigrati u narednih 12 mjeseci.

Naravno, kao i svake godine, naša lista najočekivanijih bi i ovaj put mogla biti znatno duža, ali obzirom da smo ograničeni vremenom i prostorom, u nastavku ćemo vam ukratko predstaviti tek njih 5, koji imaju precizirane datume izlaska u 2021. - i koje jedva čekamo zaigrati.

***

Hitman 3

Kraj World of Assassination trilogije je iza ugla - Hitman 3 ćemo igrati već ovog mjeseca, a od igre očekujemo sve ono što smo voljeli i u prethodnim nastavcima. Drugim riječima, ogromne lokacije na kojima ćemo mete moći eliminisati na bezbroj zanimljivih i nesvakidašnjih načina, bez da iko uopšte i posumnja u Agenta 47. A čak i ako posumnjaju, neće nam dugo trebati da pronađemo adekvatno rješenje za svoje probleme uz malo improvizacije i neko novo odijelo.

Platforme: PS5, PS4, PC, Xbox Series, Xbox One, Stadia, Switch (Cloud) / Datum izlaska: 20. januar / Trailer

Deathloop

Kreatori maestralnog Dishonoreda se ove godine vraćaju na scenu sa igrom koja je od svojih prethodnika drugačija onoliko koliko im je i slična. U Deathloopu ćemo tako iznova proživljavati iste momente, pokušavajući eliminisati šačicu protivnika kako bi pobjegli iz vremenske petlje u kojoj smo zaglavili. Svemu tome dodajte prvoklasni level dizajn, zanimljiva oružja i vještine, kao i asimetrični multiplayer u kojem vas tokom singleplayera u svakom trenutku može zaskočiti drugi igrač u ulozi plaćenog ubice - i dobićete itekako obećavajuću kombinaciju.

Platforme: PS5, PC, Xbox Series / Datum izlaska: 21. maj / Trailer

Returnal

Kao i Deathloop, Returnal će nas zarobiti u vremenskoj petlji, samo što njegova nije toliko šarena niti inspirisana Dishonoredom, već nekim drugačijim igrama. Ali, to nas i ne čudi, obzirom da iza ovog naslova stoje finski majstori arkadnih pucačina, Housemarque, koji nam obećavaju potpuno novo i unikatno iskustvo. I to iskustvo koje kombinuje frenetični bullet hell sa akcijom iz trećeg lica, pakujući sve to u roguelike žanr i intrigantnu naučno-fantastičnu priču.

Platforme: PS5 / Datum izlaska: 19. mart / Trailer

Disco Elysium: The Final Cut

Iako smo Disco Elysium mogli zaigrati na PC-u još krajem 2019. godine, odlučili smo se sačekati njegovu konzolašku verziju - što se nakraju pokazao kao pun pogodak. Naime, The Final Cut verzija igre donosi kompletno DIsco Elysium iskustvo, upotpunjeno sa glasovnom glumom za sve likove, ali i sa nekim potpuno novim questovima i lokacijama - što bi ovaj nesvakidašnji RPG trebalo učiniti još boljim i interesantnijim.

Platforme: PS5, PS4, PC, Xbox Series, Xbox One, Stadia, Switch / Datum izlaska: mart 2021. / Trailer

Elden Ring

Znamo šta ćete reći - obećali smo vam listu sa igrama koje imaju precizirane datume izlaska - i onda na istu uvrstili Elden Ring. Ali, pravila smo pisali sami, pa ih imamo pravo i prekršiti. Uostalom, nije da svaka godina potencijalno donosi nove FromSoftware igre poput Elden Ringa, od kojeg očekujemo standardno kvalitetnu borbu, kao i vrhunski art i level dizajn, koji će ovaj put biti upakovani u open world svijet čiju historiju je napisao niko drugi do George R.R. Martin.

Platforme: PS4, PC, Xbox One / Datum izlaska: 2021. (nadamo se) / Trailer

1/1