Čim ga pokrenete i sa zvučnika zagrmi Rage Against the Machine i njihova Guerilla Radio, Tony Hawk’s Pro Skater će vas vratiti u neko drugo vrijeme.

I na prvi pogled, sve će biti upravo onako kako je i ostalo u vašem sjećanju - od nivoa pa do trikova koje ćete izvoditi, uključujući i same skejtere koji su sada nešto stariji, ali ništa manje spretni na svojim boardovima.

Naravno, to koliko će biti spretni će ovisiti i od vaših prstiju obzirom da Tony Hawk’s Pro Skater od igrača očekuje da savladaju osnove virtuelnog skejtanja i uspješno izvedu što više komboa. Drugim riječima, moraćete internalizovati kada možete skočiti, kada i koliko dugo se možete držati za skejt dok ste u zraku, kako se okrenuti prilikom slijetanja - i gomilu drugih sitnica.

Pri tome, singleplayer će vas voditi od lokacije do lokacije, na kojima ćete u rundama od po 2 minute morati da obavite što više zadataka ili skupite što više bodova kako bi otključali nove nivoe. I dok će slabijim igračima trebati dugo da obave jednostavnije zadatke, oni bolji će bez puno muke pronalaziti idealne putanje, usput povezujući bezbrojne poteze u komboe sa kojima će im poeni rasti munjevitom brzinom.

Također, vrijedi spomenuti da igra donosi i skoro pa kompletan soundtrack iz prva dva nastavka, upotpunjen sa nekoliko novih pjesama koje se savršeno uklapaju u atmosferu igre. Osim toga, remake je obogatio i postavu igrivih skejtera sa nekoliko novih faca - iako nismo sigurni koliko će ova činjenica značiti ikome osim okorjelim ljubiteljima skejtanja.

A ukoliko vam prvoklasna singleplayer kolekcija originalnih igara nije dovoljna, Tony Hawk’s Pro Skater remake donosi i podršku za online, ali i lokalni multiplayer. Za društvo sa kauča tu je nekoliko split-screen i hot-seat modova u kojima se mogu takmičiti naizmjenično, dok će oni nešto kompetitivniji igrači moći uživati u online multiplayeru sa još većim brojem ljudi.

Na kraju, u menijima ćete naći još i Create a Park mod u kojem možete kreirati vlastite skate parkove ili skejtati u onima koje su kreirali drugi igrači, sa čime je ovaj remake savršeno zaokružen. Naravno, bilo bi lijepo da smo uz nivoe i soundtrack iz prve dvije igre dobili i one iz treće, ali nećemo cjepidlačiti, već ćemo se nadati kakvom skorašnjem DLC-u i usput Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 preporučiti kao obavezno štivo kako starim fanovima serijala, tako i svima koji su iole zainteresovani za virtuelno skejtanje.

Official Site

1/1

 

SPECIFIKACIJE:
Žanr: skejtanje
Razvojni tim: Vicarious Visions, Beenox
Izdavač: Activision
Platforme: PC, PlayStation 4 (testirano), Xbox One