Ima li boljeg načina za opustiti se ovih dana od šarenog platformera sa SpongeBobom u glavnoj ulozi?

Ako nas pitate, upravo je to ono što nam je trebalo u ovom trenutku.

***

Remastere i remakeove starih igara smo prestali brojati još davnih dana, tako da ćemo se ovaj put odmah posvetiti naslovu koji je pred nama. A pred nama je moderni remake SpongeBobove Battle for Bikini Bottom avanture, originalno objavljene davne 2003. godine.

Da budemo iskreni, nismo sigurni da li smo original uopšte ikada i zaigrali, obzirom da smo početkom stoljeća isprobali par SpongeBob naslova, kojima se - ironijom - ne sjećamo naslova. Ali, nakon nekoliko dana druženja sa Rehydrated verzijom Battle for Bikini Bottoma, jasno nam je zašto su THQ Nordic i Purple Lamp Studios odlučili napraviti remake upravo ove igre.

Za neupućene, u pitanju je klasični 3D platformer, u kojem ćete trčkarati okolo, skakati sa jedne platforme na drugu, usput skupljajući šarene collectiblese i boreći se sa Planktonovim robotima koji su se oteli kontroli i sada prijete sudbini cijelog Bikini Bottoma.

Tokom igre ćete kontrolisati SpongeBoba, ali i njegove prijatelje Patricka i Sandy. Naravno, svako od njih ima nešto drugačije vještine - Patrick tako npr. može protivnike gađati kamenjem, dok će Sandy recimo koristiti laso kako bi eliminisala neprijatelje ili lebdjela preko provalija koje drugi likovi ne mogu preskočiti.

Struktura singleplayer moda će od vas zahtijevati da povremeno mijenjate igrive likove, obzirom da ne mogu svi preći sve prepreke koje će Battle for Bikini Bottom staviti pred vas. Osim toga, igra će određene lokacije zaključavati i iza posebnih collectiblesa, te ćete im moći pristupiti tek kada npr. prikupite dovoljan broj Patrickovih izgubljenih čarapa.

Sa druge strane, Rehydrated donosi i multiplayer mod u kojem se sa drugim igračima možete suprostaviti talasima robotskih protivnika, a tu je i nekoliko bonusa u vidu sadržaja koji nisu ubačeni u originalnu igru, poput dodatnih boss borbi.

Kada se sve sabere i oduzme, ostaje nam solidan remake još jednog šarenog platformera. Istina, Battle for Bikini Bottom - Rehydrated ima nešto grublje ivice nego smo očekivali - pogotovo kada ga uporedimo sa recimo odličnim remakeovima Spyro trilogije - ali se uprkos tome pokazao kao zabavna razbibriga koju će ponajviše cijeniti ljubitelji SpongeBoba i njegovih ludih avantura.

Official Site

1/1