Pošto smo prazne ulice, opustošene supermarkete i postapokalipsu u igrama preživjeli već bezbroj puta, bio bi red da u vrijeme jedne globalne epidemije i sličnih scena u stvarnom životu zaigramo nešto novo i drugačije.

Nešto što inače nikada ne bi ni probali.

Vrijeme je da zaigramo baseball!

***

I dok su evropski ljubitelji virtuelnog sporta proteklih decenija odrastali na FIFA-i i PES-u, tu i tamo se okušavajući u basketu i igrajući NBA Live ili NBA 2K, Amerika je igrala Madden - a zajedno sa Azijom i MLB The Show.

Vjerovali ili ne, MLB The Show 20 je čak petnaesti nastavak ovog serijala. Ili, da budemo precizniji, njegov dvadeset i četvrti (brojevima: 24.) nastavak, ako ćemo brojati originalnih devet MLB igara sa potpisom San Diego Studia. No, zanemarimo sada historiju - kakva je zapravo MLB The Show 20 igra? Kao potpunim novajlijama u svijetu baseballa, najkraće rečeno: interesantna i drugačija.

Naravno, pozavanje pravila samog sporta je i više nego poželjno kako bi uživali u njoj, ali čak i ako ih ne znate, budite bez brige - osnove nisu uopšte komplikovane.

Jednom kada pohvatate pravila, obradovaće vas širok spektar opcija sa kojima možete detaljno prilagoditi težinu igre svom iskustvu - ili nedostatku istog. Štaviše, novi The Show vam omogućava da sebi maksimalno olakšate glavne aspekte igre - bacanje i udaranje lopte - sa nekoliko tipova kontrola i nivoa težine. Sa druge strane, ostale aspekte igre, poput recimo kontrolisanja napadača na terenu, možete čak i automatizovati, pa odluku kada da trče do iduće baze možete npr. prepustiti umjetnoj inteligenciji, umjesto da vi razmišljate o tome.

Ukoliko vam ni to nije dovoljno, The Show 20 će vam ponuditi i gomilu igrivih modova, u kojima možete polako hvatati konce igre. Kao i u drugim sportskim naslovima, tu su quick play mod, kao i karijera, u kojoj možete napraviti vlastitog igrača i upravljati samo njim, dok će igra simulirati vaše saigrače i ostale timove. Pored toga, u menijima ćete pronaći još i Moments, mod u kojem ćete odigrati neke od legendarnih momenata iz historije američkog baseballa,old-school mod za ljubitelje starih nastavaka serijala, ali i nekoliko online multiplayer modova, zahvaljujući kojima možete uživati u socijalnom udaljavanju družeći se sa drugim ljubiteljima ovog sporta na mreži svih mreža.

Očekivano, svi ti elementi su upakovani u vrhunske vizuale i obogaćeni solidnim soundtrackom, a tu je i gomila drugih sitnica koje će, sasvim smo sigurni, izmamiti osmijeh na lice rijetkim ljubiteljima baseballa među vama.

Ali, ukoliko se tokom aktuelne svjetske krize uz MLB The Show 20 navučete na baseball, možda osmijeh na lice uskoro izvuku i vama.

Official Site

1/1

 

SPECIFIKACIJE:
Žanr: sportska
Razvojni tim: SIE San Diego Studio
Izdavač: SIE
Platforme: PS4