U početku bijaše Ensemble Studios - i ljubiteljima strategija se ukaza svjetlo u vidu kultnog Age of Empiresa. Nedugo potom, Ensemble nam je ponudio još i bolji Age of Mythology, da bi nas nekoliko godina kasnije napustili… samo kako bi se iz njihovog pepela podigao Robot Entertainment.

I upravo ovaj studio, inače zaslužan za nama vrlo dragi Orcs Must Die, se početkom mjeseca vratio na scenu sa svojim najnovijim naslovom ReadySet Heroes.

***

Ukoliko ste ikada zaigrali Orcs Must Die, ReadySet Heroes bi vas vrlo lako mogao podsjetiti na ovu igru. I to ne zbog svoje premise ili žanra, već zbog toga što na prvi pogled djeluje zabavno, ali ne i posebno impresivno, da bi vas ugodno iznenadio jednom kada ga krenete igrati.

Naime, ReadySet Heroes kombinuje party igre sa dungeon crawling akcijom poput one u Diablu, pakujući navedene elemente u simpatičan vizuelni stil koji je zapravo idealan za jednu ovakvu igru.
No, prije nego uopšte vidite na šta igra liči, na izbor ćete dobiti dva igriva moda: Crawl’n’Brawl i Tower Crawl.

U Tower Crawlu ćete sami, ili zajedno sa još tri druga igrača, lutati malim nivoima i ubijati raznorazna čudovišta koja iskoče pred vas, da bi svakih nekoliko nivoa naišli na zagonetke koje otključavaju tajne nivoe, ili na ogromne i opasne bossove. Pri tome, sve vrijeme ćete pokušavati dogurati što dalje sa tri “života” koja imate na raspolaganju.

Sa druge strane, Crawl’n’Brawl ćete uvijek igrati protiv drugih igrača, isprva pokušavajući dogurati što dalje u dungeon crawling nivoima na odvojenim mapama, prije nego vas igra sve ubaci na istu mapu, gdje ćete se u ludim mini-igrama utrkivati sa puževima ili pokušavati nahraniti svog ogromnog morža sa sushijem. A obzirom da će i drugi igrači biti sa vama na istoj mapi, moći ćete ih i ometati boreći se sa njima ili recimo hraneći njihove morževe sa crknutom ribom.

Zbog svega toga, ReadySet Heroes zna biti prilično zabavan, pogotovo ako ga zaigrate sa prijateljima u lokalnom multiplayeru. Šteta samo što je akcija prilikom dungeon crawling nivoa relativno mlaka - čak i kada krenete koristiti kojekakve magije ili nova oružja kojima će vas igra častiti kroz svoj randomizirani loot sistem. Ali, ako ste Robot Entertainmentu spremni progledati kroz prste, ReadySet Heroes bi se mogao pokazati kao solidna zabava za društvo u pauzama od boljih party igara.

Official Site

1/1

 

SPECIFIKACIJE:
Žanr: hack'n'slash party igra
Razvojni tim: Robot Entertainment
Izdavač: SIE
Platforme: PS4 (testirano), PC