Znate već kako to ide - nakon liste najboljih igara koje smo igrali u protekloj, vrijeme je za listu najočekivanijih igara u nadolazećoj godini.

A obzirom da smo kratki na vremenu, nećemo odugovlačiti - pred vama je pet igara iz 2019. kojima se najviše radujemo i za koje smo skoro pa 100% sigurni da ćemo ih zaista i zaigrati u narednih 12 mjeseci.

***

Sekiro: Shadows Die Twice

Ako nam pokažete igru sa nindžama i samurajima, budite sigurni da ćete privući našu pažnju. A ukoliko nam uz to kažete da iza nje stoje kreatori Dark Soulsa i Bloodbornea, predvođeni genijalnim Hidetakom Miyazakijem… eh, u tom slučaju već imamo potencijalnog kandidata za igru godine.

Sekiro: Shadows Die Twice donosi spektakularne borbe katanama i predivne lokacije u feudalnom Japanu, te uz to stavlja poseban fokus na šunjanje i vertikalni level-dizajn, što će nam omogućiti da borbama pristupimo na nešto tiši i efikasniji način.

Sve to začinite sa zdravom dozom natprirodnih elemenata i dobićete još jednu prvoklasnu FromSoftware poslasticu.

Platforme: PS4, PC, Xbox One / Datum izlaska: 22. mart / Trailer

Resident Evil 2

Dvadeset godina nakon što su vlasnike originalnog PlayStationa isprepadali sa Resident Evilom 2, iz Capcoma su spremni da nam predstave novu viziju ovog legendarnog survival horora. I to kakvu samo viziju.

Naime, Resident Evil 2 remake izgleda jednostavno fantastično i jedva čekamo da se izgubimo na ulicama nikad ljepšeg - i nikad strašnijeg Racoon Cityja. Naravno, old-school zombiji se podrazumijevaju, baš kao i old-school zagonetke, sa tim da ćemo akciji i hororu ovaj put biti još i bliže, jer ćemo ih posmatrati iz nove over-the-shoulder perspektive.

I što je najbolje od svega, novi Resi uopšte nećemo morati dugo čekati, obzirom da se u prodaji očekuje već krajem januara.

Platforme: PS4, PC, Xbox One / Datum izlaska: 25. januar / Trailer

Devil May Cry 5

Ako ćemo ove godine uživati u nečemu, onda će to sasvim sigurno biti borba sa stilom, koju nam ne obećava samo Sekiro: Shadows Die Twice, već i Devil May Cry 5.

Štaviše, peti nastavak DMC sage donosi borbu sa toliko stila da ne znamo čemu se više radujemo - potpuno novom igrivom liku nazvanom “V”, povratku Nere i njegovim robotskim Devil Breakers šakama, ili činjenici da će Dante ovaj put kao oružje moći koristiti i svoj motor.

A ukoliko vam tri igriva lika i spektakularne borbe sa demonima nisu dovoljni, Devil May Cry će vas pokušati oduševiti sa novim fotorealističnim vizuelnim stilom - a nadamo se i sa muzikom na nivou odličnog DmC soundtracka.

Platforme: PS4, PC, Xbox One / Datum izlaska: 8. mart / Trailer

The Outer Worlds

Nakon nekoliko old-school izometrijskih RPG-ova, Obsidian Entertainment se ove godine na naše ekrane vraća sa visokobudžetnom avanturom iz prvog lica, koja će obradovati sve fanove Fallout: New Vegasa.

Drugim riječima, u The Outer Worldsu nas očekuju vrhunski napisani likovi i dijalozi, interesantna priča i sloboda u donošenju odluka - sa tim da će ovaj put sve to biti upakovano u humorom bogat naučno-fantastični setting.

Sada još samo da je dočekati da nam se Obsidian smiluje i objavi datum izlaska igre - čisto kako bi mogli početi sa planiranjem godišnjeg odmora - i niko sretniji od nas.

Platforme: PS4, PC, Xbox One / Datum izlaska: 2019. / Trailer

Desperados III

I dok čekamo da nas novi vlasnici Commandos licence obraduju sa najavom četvrtog nastavka ovog kultnog serijala, 2019. će nam donijeti nešto možda još i bolje - Desperados 3.

Za neupućene, riječ je o western strategiji sa fokusom na šunjanje, u kojoj upravljate malim timom likova čije vještine upotpunjavaju jedna drugu i omogućavaju vam da probleme rješavate tiho i efikasno.

Novi Desperados donosi sve ono zbog čega smo zavoljeli serijal, ali i nekoliko interesantnih noviteta, dok kvalitet igre garantuje činjenica da iza nje stoji njemački studio Mimimi Productions, inače zaslužan za fantastični Shadow Tactics: Blades of the Shogun.

Platforme: PS4, PC, Xbox One / Datum izlaska: 2019. / Trailer

1/1