Kao što to tradicija nalaže, u januaru vam donosimo pregled najboljih igara koje smo zaigrali u proteklih dvanaest mjeseci.

A obzirom da smo i ovaj put bili zatrpani sa toliko fantastičnih naslova da mnoge od njih nismo stigli ni pošteno zaigrati (hello there Return of the Obra Dinn!), pred vama je lista najboljih kojima smo stigli posvetiti dovoljno vremena, izlistanih bez nekog posebnog reda, jer je svaki od njih i više nego vrijedan vaše pažnje.

***

Into the Breach

Volite taktiziranje, ali vam ništa manje drage nisu ni borbe ogromnih robota i vanzemaljaca? U tom slučaju, voljećete i Into the Breach, minimalističku strategiju na poteze u kojoj bitke traju svega nekoliko minuta i u kojoj će vam u svakom trenutku biti kristalno jasno šta se dešava - iako ćete rijetko kada postići svoj cilj bez kolateralne štete.

Ali, kada vam to pođe za rukom, shvatićete zašto nas je ova igra toliko oduševila da smo je, nakon ko zna koliko sati igranja na PC-u, nedavno kupili i na Switchu, čisto kako bismo je sa sobom mogli nositi svugdje i zaigrati u bilo kojem trenutku.

God of War

Priznajemo, bili smo u krivu kada smo pomislili da nam God of War serijal ne može ponuditi ništa novo i kako Kratosa više ne želimo vidjeti na svojim ekranima. Naime, novi God of War nas je toliko oduševio ne samo sa revitaliziranom borbom i svijetom koji je bilo užitak istraživati, već i sa maestralno ispričanom pričom o ocu i sinu.

Osim toga, priča novog God of Wara nas je očarala i sa svojom vizijom nordijske mitologije, ali i načinom na koji je Kratosa uspjela pretvoriti u osobu koju ne definiše samo bijes i do koje nam je zaista stalo, zbog čega se njegovim novim avanturama na hladnom sjeveru radujemo kao malo kojem drugom naslovu.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 je igra kojoj se uvijek volimo vratiti. A kako i ne bi, kada nas u njenoj predivnoj viziji Velike Britanije svake sedmice čekaju novo godišnje doba, novi automobili, nove utrke i izazovi, ali i sve ono što volimo u ovom serijalu.

I sasvim je nebitno da li od trkaćih igara očekujete arkadu ili simulaciju, ulične ili offroad utrke, luksuzne Ferrarije i Lamborghinije ili automobile koje mogu priuštiti i obični smrtnici - Forza Horizon 4 vam nudi sve to... i još više.

Stoga, zanemarite ostale predstavnike ovog žanra i pridružite nam se na idiličnim britanskim cestama u najboljoj trkaćoj igri svih vremena.

Hitman 2

Iako su odustali od epizodnog izdavanja novih misija koji je savršeno pristajao serijalu, ekipa iz studija IO Interactive nam je krajem godine isporučila nastavak još i bolji od prvoklasnog Hitmana iz 2016.

Njihova nova igra tako donosi ultimativno Hitman iskustvo, sa nikad većim nivoima koji nude više načina da eliminišete svoje mete nego ikada prije. Uz to, Hitman 2 je zadržao i za serijal tradicionalni crni humor, te nas obradovao sa novom Sniper Assassin misijom, ali i sa prilikom da, koristeći nove gameplay mehanike i sisteme, odigramo sve misije iz prethodnog nastavka.

Red Dead Redemption 2

Voljeli vi Rockstarove igre ili ne, morate priznati kako znaju kreirati nevjerovatne virtualne svjetove, što su nedavno još jednom dokazali sa veličanstvenim Red Dead Redemptionom 2.

Štaviše, svijet novog Red Deada toliko odiše životom i detaljima da će vam tokom igre sve djelovati moguće - što samo doprinosi njenoj ionako vrhunskoj atmosferi. Tome dodajte još i raznolike misije, bogatu ponudu sporednih aktivnosti i interesantnu priču tokom koje ćete upoznati gomilu propisno razrađenih likova i dobićete western kakav ste mogli samo poželjeti.

A ako se uz to ubrajate i u ljubitelje serijala, Red Red Redemption 2 je igra koju ne smijete propustiti ni pod koju cijenu.

1/1