Da ste nam prije nekoliko dana rekli da ćemo se u skorije vrijeme odvojiti od Red Dead Redemptiona 2 kako bi po ko zna koji put zaigrali Diablo III, vjerovatno bi vas - u duhu Rockstarovog novog hita - izazvali na dvoboj i odmah se vratili svom životu na Divljem Zapadu.

Međutim, sudbina je htjela da se početkom novembra dočepamo Switch verzije popularnog hack’n’slasha, koja u jednom paketu donosi kompletno Diablo III iskustvo i koja nas je u kratkom roku podsjetila na to koliko zapravo uživamo u tamanjenju demona širom Sanctuaryja.

***

Kao što smo već rekli, Eternal Collection uključuje sve moguće dodatke za igru, počevši od Reaper of Souls ekspanzije i Rise of the Necromancer DLC-a, pa do bezbroj sitnica i noviteta koje je Blizzard proteklih godina ubacivao u igru na drugim platformama.

I, kao šlag na tortu, Switch verzija će vam od samog početka ponuditi pristup svim igrivim modovima, što će posebno obradovati fanove kojima je muka od igranja priče kako bi otključali znatno zabavnije i interesantnije Bounties, Adventures i Seasons modove.

Naravno, tu je i opcija igranja lokalnog multiplayera uz korištenje Nintendovih minijaturnih Joy-Con kontrolera, iako je nama puno draže bilo igrati singleplayer u klasičnom prenosnom modu - što će reći u krevetu pred spavanje.

Kada su u pitanju vizuali, moramo priznati da smo ostali ugodno iznenađeni - Diablo na Switchu izgleda odlično i dok smo ga igrali na ekranu same konzole, uopšte nismo primjetili razliku u grafici u odnosu na PS4, PC i Xbox One verzije igre.

No, u nešto haotičnijim situacijama, igra će prioritet dati performansama, te će se osloniti na dinamičke promjene rezolucije, zbog čega će vizuali na momente postati nešto mutniji nego inače. Ali, ako nas pitate, Blizzard je ovdje donio pravu odluku, zahvaljujući kojoj će framerate u svakom trenutku biti savršeno stabilan - u našem iskustvu, redovno se držao cifre od 60 frameova u sekundi, čak i sa desecima demona na ekranu.

Stoga nam ne preostaje ništa drugo nego da Switch verziju Eternal Collectiona preporučimo svim vlasnicima Nintendove najnovije konzole - bilo da su se već susretali sa Blizzardovim hack’n’slashom na drugim platformama, bilo da tek trebaju upoznati Đavola i njegove demone.

Official Site

1/1

SPECIFIKACIJE:
Žanr: hack'n'slash
Razvojni tim/izdavač: Blizzard
Platforme: PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch (testirano)