Bilo da se ubrajate u nešto starije igrače koji se rado sjete kultnog Theme Hospitala, bilo da ste odrasli u 21. stoljeću i da nikad niste čuli za Bullfrog Productions, naslov o kojem danas govorimo bi vam mogao biti itekako interesantan.

***

Za jednu igru koja vas stavlja u ulogu direktora bolnice koji mora paziti na svaki aspekt njenog poslovanja, Two Point Hospital počinje vrlo jednostavno.

U prvih nekoliko misija će tako biti sasvim dovoljno da unajmite šačicu doktora i medicinskih sestara, te da im izgradite ordinacije u kojima će liječiti kojekakve fiktivne bolesti lokalnog stanovništva.

Ubrzo potom, naučićete koliko su vam za poslovanje bitni čistači koji će bolnicu držati u tip-top stanju, a zatim ćete se dobro nasmijati kada shvatite da su isti ti čistači zaduženi i za imitiranje Ghostbustersa i usisavanje duhova vaših preminulih pacijenata.

Međutim, taman kada počnete uživati u vrhunskom humoru igre i misliti kako nećete imati nikakvih problema sa uspostavljanjem svog bolničkog carstva, Two Point Hospital će vam početi nuditi prave izazove. I pri tome ne mislimo samo na presmiješne nove bolesti koje treba izliječiti, već i na nove mehanike koje treba savladati, poput recimo temperature u bolnici koju ćete regulisati radijatorima i klima uređajima, ili npr. edukacije osoblja, koje će nakon sticanja novih znanja - naravno - zahtijevati i povišice. A da i ne spominjemo kako će vam progres u kasnijim misijama usporavati i razne prirodne katastrofe poput vulkana i zemljotresa...

Srećom, na svaki od tih izazova ćete biti spremni da odgovorite upravo zbog toga jer će vas igra postepeno upoznavati sa svojim mehanikama i sistemima. I, što je još bitnije, navedene mehanike i sistemi su logično povezani, tako da je u igri lako uživati čak i kada pokušavate žonglirati sa podešavanjem cijena hrane i pića u bolnici, istraživanjem novih gigantskih injekcija i kilometarskim redovima klaunova koje treba izliječiti od humora.

A ukoliko vam prvoklasna kombinacija kvalitetnog humora, interesantnih gameplay sistema i izazova nisu dovoljni, Two Point Hospital će vas oduševiti i sa svojim simpatičnim audio-vizuelnim stilom, koji na najbolji mogući način upotpunjava ostale elemente igre, zbog čega nam ne preostaje ništa drugo nego da je proglasimo jednom od najboljih, najsmješnijih i stilom najbogatijih menadžerskih igara koje smo zaigrali u dugo vremena.

Offical Site

1/1

 

SPECIFIKACIJE:
Žanr: menadžerska igra
Razvojni tim: Two Point Studios
Izdavač: SEGA
Platforme: PC