Ako ste se zasitili klasičnog online nadmetanja sa drugim igračima - bilo da govorimo o kompetitivnim FPS-ovima, Battle Royale igrama ili MOBA naslovima - a uz to se volite šunjati i nedostaje vam Assassin’s Creed multiplayer, imamo savršenu igru za vas.

***

Murderous Pursuits predstavlja najnoviju u nizu stealth multiplayer igara kakve su The Ship i Bloody Good Time i omogućava vam da se sa drugim igračima sukobite na nešto drugačiji način nego ste navikli.

Naime, svaki igrač u Pursuitsu ima jednostavan zadatak - utopiti se u more kompjuterski vođenih likova i ubiti jednog od ljudskih protivnika, usput izbjegavajući pokušaje atentata od strane drugih igrača.

Pri tome će ih do mete navoditi svojevrsni kompas, koji će im dati do znanja u kojem smjeru se ista nalazi - iako im nikada neće reći ko je tačno u pitanju. Zbog toga ćete uvijek morati biti na oprezu i pažljivo posmatrati ponašanje svih likova iz okoline, kako bi identificirali ne samo vlastitu metu, već i potencijalne atentatore.

A kako ćete prepoznati druge igrače, pitate se? Pa, po tome što će se svojim ponašanjem izdvajati iz mase - bilo jer letaju okolo kao muhe bez glave, bilo da nesmotreno napadaju druge igrače i NPC-ove.

Ako vam to sve zvuči poznato - niste jedini, obzirom da je u pitanju više-manje identičan princip kao i u Assassin’s Creed multiplayeru.

No, tu je i nekoliko očiglednih razlika. Prije svega, Murderous Pursuits krasi viktorijanska estetika i vizuali nalik na Dishonored, kao i priča koja prati leteći brod na krstarenju kroz vrijeme, a tu su i posebni stražari koji šetaju svakom mapom i ispred kojih ne smijete napadati druge igrače.

Sve to igru čini dovoljno drugačijom, ali u isto vrijeme i dovoljno sličnom njenim prethodnicima i Assassin’s Creed multiplayeru da na njeno krstarenje možemo pozvati sve igrače koji su ikada uživali u nekom od navedenih naslova. Stoga, ako se ubrajate u fanove igara kakve su The Ship, Bloody Good Time i Assassin’s Creed - znate šta vam je činiti.

Official Site

1/1

 

PLUS
napeta atmosfera, lijep vizuelni stil;

MINUS
mape su vizuelno previše slične jedna drugoj (što ima smisla sa aspekta priče, ali eto);

SPECIFIKACIJE:
Žanr: multiplayer assasination game
Razvojni tim/izdavač: Blazing Griffin
Platforme: PC