Iako njihove igre nisu popularne poput recimo Dirta ili Forze Horizon, italijanski studio Milestone je u svojoj 20 i kusur godina dugoj historiji kreirao toliko trkaćih naslova da nas nimalo ne čudi koliko su se u tome ispraksirali - i koliko smo uživali u njihovom najnovijem čedu.

***

Ako bi Gravel morali uporediti sa nekom drugom igrom, onda bi to bez imalo sumnje bio Dirt. I to konkretno Dirt 2, obzirom da još od njegovih malezijskih staza nismo ovoliko uživali u offroad jurcanju po kojekakvim egzotičnim lokacijama.

Naime, glavna zvijezda Gravela su upravo njegove staze - biće tu predivnih džungli i pješčanih plaža u Namibiji, prohladnih šuma i pećina na Aljasci, ali i grandioznih kamenoloma u Australiji, dok ćete po samim stazama juriti u nekom od brojnih offroad četverotočkaša, na koje - da budemo iskreni - i nismo obraćali previše pažnje.

No, ono na što definitivno jesmo obratili pažnju je igrin vozni model, koji je za jednu arkadu i više nego solidan, pa smo se već nakon prvih par utrka navikli na njega i shvatili koje asistencije prilikom vožnje nam trebaju, a koje ne.

Još i bolji od voznog modela je osjećaj brzine, u kojem ćete propisno uživati svaki put kada sjednete za volan neke od zvijeri koje mogu juriti brzinama većim od 200 km/h i koje je pravi užitak voziti po svim tim plažama i proplancima već spomenutih egzotičnih staza.

Naravno, Gravel nudi i nekoliko različitih tipova utrka - kako u single, tako i u multiplayeru - od kojih su nam najdraže bile point-to-point utrke sa sedam drugih vozača, dok bi vama možda draže mogle biti kružne utrke po kojekakvim američkim stadionima, utrke eliminacije ili klasični time-trial.

Na kraju, vrijedi spomenuti i to kako igra izgleda i zvuči tek OK, što zapravo i nije neki problem kada je vožnja ovako zabavna i - zahvaljujući rewind opciji sa kojom možete ispraviti skoro svaku grešku i loše procijenjeni ulazak u krivinu - opuštena. Stoga, ako ste u potrazi za solidnim offroad naslovom uz koji ćete sebi prekratiti čekanje novog Dirta ili Forze Horizon, Gravel bi mogao biti prava igra za vas.

Official Site

1/1

PLUS
egzotične lokacije, solidan vozni model, odličan osjećaj brzine;

MINUS
grafika zna biti pomalo mutna, audio miks je mogao biti i bolji, poneki grafički bug;

SPECIFIKACIJE:
Žanr: offroad utrkivanje
Razvojni tim/izdavač: Milestone
Platforme: PC, PS4 (testirano), Xbox One