Nakon što nas je 2017. sa svojim igrama oduševila više nego su i najveći optimisti među nama očekivali, došlo je vrijeme da se okrenemo godini koja je pred nama i igrama koje tek trebamo zaigrati.

Drugim riječima, vrijeme je za našu listu najočekivanijih igara u 2018.

***

Red Dead Redemption 2

Zaboravite GTA V - Red Dead Redemption je Rockstarova najbolja igra ikad. Fantastična atmosfera, interesantni likovi i veličanstven svijet su samo neki od razloga zašto ga toliko volimo - i samo neki od razloga zašto, uprkos tome što o novom nastavku ne znamo skoro ništa, od istog očekujemo još jednu nezaboravnu western avanturu.

Platforme: PS4, Xbox One / Datum izlaska: proljeće 2018. / Trailer

God of War

Taman kada smo pomislili da nam je dosta God of Wara, Sony nas je odlučio iznenaditi sa novim nastavkom, koji cijeli serijal okreće naglavačke. Kratos je tako ostavio grčku mitologiju iza sebe, te se zaputio ka Skandinaviji, gdje ćemo mu pomoći da obuzda svoj bijes i odgoji sina. I da usput ubije gomilu mitoloških stvorenja i ponekog boga, naravno.

Platforme: PS4 / Datum izlaska: 2018. / Trailer

ONRUSH

Nakon što su nas oduševili sa Driveclubom, ekipa iz Evolution Studiosa je nažalost ostala bez posla. No, ne i zadugo, obzirom da su ih nedugo nakon odlaska iz Sonyja angažovali dobri stari Codemastersi, sa kojima su odmah krenuli sa radom na ONRUSH-u, arkadnoj utrci u kojoj ćemo voziti automobile, motore i off-road zvijeri, nastojeći da slupamo što više protivnika na nekoj od masivnih lokacija.

Platforme: PS4, Xbox One / Datum izlaska: ljeto 2018. / Trailer

Dragon Ball FighterZ

Iako se ne sjećamo kada smo posljednji put gledali Dragon Ball, FighterZ izgleda toliko dobro da bi nas bez puno muke mogao natjerati da ponovo počnemo pratiti ovaj popularni anime. A osim što izgleda odlično, Dragon Ball FighterZ djeluje i kao obećavajuća fighting igra, sa over-the-top akcijom, gomilom igrivih likova i arenama koje će se nakon borbi pretvoriti u kratere veličine manjih gradova.

Platforme: PC, PS4, Xbox One / Datum izlaska: 26. januar / Trailer

Griftlands

Kanadski studio Klei Entertainment je jedan od našoj redakciji dražih razvojnih timova, tako da smo prošlogodišnju najavu njihove nove igre dočekali širom raširenih ruku. Naime, u pitanju je Griftlands, RPG simpatičnog vizuelnog stila, u kojem ćemo sa drugim likovima moći pregovarati o svemu - od novca i lojalnosti, pa do moralnosti.

Platforme: PC / Datum izlaska: 2018. / Trailer

Far Cry 5

Nakon Afrike, Indijskog okeana i Nepala, Far Cry se ove godine seli u Ameriku, gdje ćemo uživati u standardnim Far Cry aktivnostima - samo što ćemo ovaj put napucavati zaluđene američke kultiste. Naravno, osim napucavanja kultista, Far Cry 5 će nam ponuditi priliku i da se šunjamo kroz njihova naselja, ali i da na njih nahuškamo lokalnu divljač - ili nekog od novih saboraca.

Platforme: PC, PS4, Xbox One / Datum izlaska: 27. mart / Trailer

Yakuza 6: The Song of Life

Postoje dvije kategorije igrača - oni koji Yakuzu obožavaju i oni koji je još nisu zaigrali. A obzirom da se ubrajamo u prvu od tih kategorija, Yakuzi 6 se radujemo kao najdražem gostu. Istina, gost je to koji većinu problema rješava šakama, ali gost kojem je nemoguće odoljeti. I gost koji će vam rado pričuvati djecu u pauzama između pecanja, upravljanja kriminalnim carstvom i vođenja jednog od tokijskih cat-kafea.

Platforme: PS4 / Datum izlaska: 20. mart / Trailer

1/1