Curse of Osiris je Destiny 2 obogatio sa novim story misijama, dva nova kooperativna strikea i tri nove mape za kompetitivni multiplayer, a tu je i potpuno nova lokacija na Merkuru, sa nekim zaista grandioznim pejzažima i prilično zabavnim novim Public Eventom.

I dok nam je spomenuti Public Event bio zabavniji od većine starih, nove story misije su bile tek solidne. Ako ništa, za svaku misiju kalibra “upucaj određene vanzemaljce na nekoj od starih lokacija”, tu je po jedna koja će vas odvesti na zanimljive nove destinacije, tražeći od vas da npr. ganjate bossove izbjegavajući smrtonosne lasere, ili da recimo skačete po platformama koje će se naizmjenično aktivirati svakih nekoliko sekundi.

Naravno, nova oružja i setovi armora se podrazumijevaju, kao i povećan maksimalni level za vaše likove, iako vam isti neće biti toliko bitan koliko Power Level, koji ćete za nekoliko sati i bez puno muke podići na solidan nivo.

I tu dolazimo do najvećeg problema sa kojim se Destiny 2 do sada susreo - očekivanja igrača, a pogotovo hard-core fanova originala koji su uživali u njegovom napornom grindu, su jednostavno bila prevelika. Štaviše, usudili bi se reći i - nerealna. No, isto tako smo spremni priznati kako, za razliku od njih, igri pristupamo kao casual fanovi kojima ne smeta da je igraju svega nekoliko sati sedmično kako bi ostali na vrhu njenog lanca ishrane.

Ali, u koju god grupu da spadate, izmjene sa kojima je Bungie popratio izlazak prve ekspanzije ćete vjerovatno dočekati raširenih ruku. Tu prije svega mislimo na dorađen loot sistem, koji će nuditi oružja sa bonusima koja možete dodatno prilagođavati svojim ukusima, ali i na olakšan pristup legendary modovima za oružja i generalno više načina za pronalazak novog legendary i exotic loota.

Sve u svemu, Curse of Osiris nam je poslužio kao dobar izgovor da, nakon višesedmične pauze, ponovo zaigramo Destiny 2 - i usput se prisjetimo koliko je opuštajuće napucavati neke stare vanzemaljce i skupljati novi loot u oku ugodnim sci-fi okruženjima.

https://www.destinythegame.com/expansion1

1/1

PLUS
nove lokacije izgledaju odlično, nekoliko zabavnih novih misija, još više načina za pronalazak legendary i exotic loota;

MINUS
neke story misije znaju biti dosadnjikave;

SPECIFIKACIJE:
Žanr: online FPS
Razvojni tim: Bungie
Izdavač: Activision
Platforme: PlayStation 4 (testirano), Xbox One, PC