Dvije godine nakon originala, Slightly Mad Studios je ljubiteljima automobilskih simulacija ponudio Project CARS 2, nastavak krcat novitetima koje će najviše cijeniti upravo hard-core fanovi žanra.

***

Na papiru, Project CARS 2 zvuči kao idealna igra za ljubitelje automobilskih simulacija i moto-sportova. Želite solidnu ponudu četverotočkaša? Project CARS 2 vam nudi njih 180, sa potpisom 38 proizvođača, uključujući Porsche, Ferrari i Lamborghini. Bitne su vam staze? Imamo dobre vijesti za vas - tu je čak 60 lokacija, na kojima ćete pronaći preko 130 različitih staza, među kojima su i kultni Nurburgring, Monza i Silverstone. Podjednako volite i singleplayer i multiplayer modove? Nikakav problem - tu je solidna ponuda i jednih i drugih.

Uz sve to, Project CARS 2 donosi i novitete na polju vremenskih uvjeta, koji će sada ovisiti i od godišnjeg doba, obzirom da igra nudi sva četiri godišnja doba i čak sedamnaest različitih tipova vremenskih uvjeta - od sunca i kiše, pa do magle i snježne mećave. A ukoliko vam ni to nije dovoljno, obradovaće vas činjenica da igra podržava i dinamičke promjene vremenskih uvjeta i doba dana, tako da se možete voziti od jutra do mraka i kroz više različitih vremenskih uvjeta - i to u toku jedne utrke.

Naravno, svaku promjenu vremenskih uvjeta i stanja podloge na kojoj jurite ćete osjetiti i u kontrolama, a tu su i sistem oštećenja automobila, kao i simulacija trošenja guma i goriva, što će ljubitelji simulacija itekako cijeniti.

I tu dolazimo do najvećeg problema - ukoliko ste tip igrača koji preferira arkadno utrkivanje i sa simulacijama eksperimentiše tek ako se zovu Gran Turismo ili Forza Motorsport, primjetićete kako je Project CARS 2 jako teško, a nekada i skoro nemoguće igrati na gamepadu.

I ne, asistencije prilikom kočenja i stabilizacije automobila u krivinama vam neće biti od velike pomoći, baš kao što vam, sudeći po našem iskustvu, neće puno pomoći ni opcije za podešavanje osjetljivosti kontrola prilikom skretanja - zbog čega se mi na kraju nikako nismo mogli navići na vozni model igre, bilo da smo se okušavali u kartingu, bilo da smo pokušavali pripitomiti Lamborghini Huracan u zelenom paklu Nurburgringa.

***

Stoga, ukoliko od svojih trkaćih igara očekujete manji nivo izazova i pristupačne kontrole, Project CARS 2 možete slobodno zaobići u širokom luku. A ukoliko se ubrajate u hard-core ljubitelje žanra, igru vjerovatno već znate puno bolje nego što ćemo je mi ikada upoznati.

https://www.projectcarsgame.com/

1/1

PLUS
ponuda automobila i staza, promjenjivi vremenski uvjeti i doba dana;

MINUS
vozni model je pretežak za savladati na gamepadu;

SPECIFIKACIJE:
Žanr: auto-simulacija
Razvojni tim: Slightly Mad Studios
Izdavač: Bandai Namco Entertainment
Platforme: PC, PlayStation 4 (testirano), Xbox One