Znate već kako stvari stoje - Destiny 2 bi se, ako je suditi po beti, vrlo lako mogao pokazati kao znatno bolja igra od svog prethodnika. Međutim, da li ste razmišljali o tome na kojoj platformi ćete igrati novi Bungiev FPS? Mi nismo - bar ne dok ga nismo isprobali na PC-u.

Naime, već nakon prvih nekoliko minuta provedenih u društvu PC verzije Destiny 2 bete, postalo nam je jasno da je pred nama ultimativno Destiny iskustvo.

Naravno, tome prije svega doprinosi činjenica da Destiny 2 sada možemo igrati u framerateu većem od 30 frameova u sekundi, a prilično su nas obradovale i odlične performanse koje smo zabilježili na testnoj mašini (AMD FX 8370E, 8GB RAM, GTX 1060 6GB VRAM), na kojoj se Destiny 2 u 900p rezoluciji vrtio u savršeno glatkih 60 frameova u sekundi, sa skoro svim detaljima na maksimalnim postavkama.

Isto tako, bilo je za očekivati kako će ionako odlična shooting mehanika uz kombinaciju miša i tastature postati još i bolja, čineći cijelu igru još ugodnijom i zabavnijom za igrati. No, sa druge strane, moramo istaći kako nam neke od defaultnih kontrola nisu odgovarale, zbog čega smo prvom prilikom mapirali čučanje na C, umjesto na defaultni Ctrl, čisto kako bi mogli jednostavnije aktivirati uklizivanje iz sprinta, koji aktivirate pritiskom na Shift.

Sam sadržaj bete je više-manje identičan beti sa konzola, s tim da smo ovaj put dobili priliku isprobati novu mapu u Control multiplayer modu (inače podjednako zabavnu kao i mapu iz konzolaške bete, hvala na pitanju).

Sa tim u vidu, ne preostaje nam ništa drugo nego da priznamo kako se PC verziji igre sada radujemo još i više nego onoj konzolaškoj, te da PC igračima poručimo kako mogu komotno odahnuti, jer ih čeka ultimativna verzija Destinyja 2.

https://eu.battle.net/shop/en/product/destiny2

1/1

SPECIFIKACIJE:
Žanr: online FPS
Razvojni tim: Bungie
Izdavač: Activision
Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC (testirano)
Datum izlaska: 6. septembar 2017. (PS4, Xbox One), 24. oktobar 2017. (PC)