Za ovaj petak smo odabrali igru koja će od vas zahtijevati mnogo koncentracije, iako je sve na izgled vrlo jednostavno. Igra jednostavnog imena 2048 ima jednostavan cilj - doći do do broja 2048.

Igra se u tablici sa 4x4 polja u kojoj na početku imate samo dva broja 2. Za kontrolu se koriste kursorske strelice, a cilj je da spajanjem dva ista broja podižete vrijednost polja tako da na kraju dođete do broja 2048. Dakle, spojite dvije dvojke i dobijete broj četiri, zatim spojite dva broja 4 u broj 8 i tako dalje. Problem je što se pomjeraju sva polja, pa treba mnogo razmišljati. Za utjehu, matematika vam nije potrebna pošto spajate dva ista broja i ništa više.

Možda vam na početku ništa neće biti jasno, ali za par minuta ćete shvatiti jednostavnu mehaniku i tada nastaje pakao - sve je vrlo jednostavno, ali teško i frustrirajuće. Prava zabava za petak!

Igra pored originalne verzije na Github-u za desktop web browsere, postoji i u verzijama za sve popularne mobilne platforme, pa igrati možete i u pokretu. Sretno!

http://gabrielecirulli.github.io/2048/

 

1/1