EA je na Gamescomu - barem što se tiče igara koje su odlučili predstaviti - više-manje reprizirao svoju E3 konferenciju. Dotakli su se novog Need for Speeda i Fife, osvrnuli su se na svoje neizbježne Star Wars naslove, a obradovali su nas i sa novom demonstracijom Mirror's Edge Catalyst gameplaya.

Početak konferencije je bio rezervisan za Need for Speed, ali nam je EA umjesto detaljne prezentacije gameplaya, odlučio servirati video koji nas upoznaje sa iritantnom pričom i još iritantnijim likovima koji će nam u igri zadavati nove misije.

No, sve im je bilo oprošteno čim je počela demonstracija Mirror's Edge Catalysta, koji izgleda jednostavno odlično. Kretanje po eksterijerima, ali i interijerima djeluje fantastično, tako da se već radujemo istraživanju igrinog otvorenog svijeta. Osim toga, svidjeli su nam se i novi potezi u borbi, a u svemu tome ćemo uživati već u februaru iduće godine, kada se igra očekuje u prodaji na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One.

Od igara koje nismo očekivali na konferenciji, tu su bili najnoviji Simsi, za koje je najavljena Get Together ekspanzija, kao i Star Wars: The Old Republic, čiju je novu ekspanziju nakon E3-a, EA odlučio donijeti i na Gamescom.

Svojih pet minuta na Electronic Artsovoj pressici je dobio i simpatični platformer Unravel, u kojem ćemo uživati u druženju sa simpatičnim glavnim likom i opuštenoj atmosferi, ali i rješavati zagonetke bazirane na fizici.

1/1

Osim Unravela, simpatično je izgledao i nastavak odličnog Garden Warfarea, koji će konačno donijeti i svojevrsni singleplayer mod nazvan Backyard Battleground, u kojem ćemo moći istraživati veliku mapu i na njoj obavljati različite misije - prije nego se bacimo na standardne multiplayer modove, naravno. No, ni ljubitelji kooperativnog igranja neće ostati razočarani, jer će Backyard Battleground biti moguće zaigrati i u društvu, a super nam zvuči i podrška za split screen koja će biti dostupna u skoro svim gameplay modovima.

EA je fanove Garden Warfarea na kraju obradovao i sa prezentacijom novih klasa biljaka sa kojima ćemo moći zaigrati u nastavku, kao i novom mapom smještenom u Svemiru.

Garden Warfare 2 izlazi na proljeće iduće godine, a igraćemo ga na PlayStationu 4, Xboxu One i PC-u.

Naravno, EA je posebnu pažnju posvetio i Fifi 16, koja će dobiti novi FUT Draft mod, ali je nama puno zanimljivije zvučao novi mod koji stiže u Star Wars: Battlefront. Naime, novi Battlefront pored standardnih team deathmatch i conquest modova donosi i Fighter Squadron, mod u kojem ćemo upravljati isključivo letjelicama iz Star Wars univerzuma - uključujući dobro poznate X-Wingove i Tie Fightere, ali i dobri stari Millenium Falcon.

Star Wars: Battlefront stiže u novembru ove godine na PS4, PC i Xbox One.