Square Enixu se mora odati priznanje da zna odabrati muziku za hypeanje atmosfere. Melodični i brzi tonovi na početku konferencije su bili zavaravajuće civilizovani u odnosu na zatupljujući dubstep (valjda je to u pitanju, nije baš da se razumijem u te... žanrove) Just Cause 3 gameplay trailera.

Enivej, ovaj diktatorsko-rušilački nelinearni TPS izgleda monumentalno, a ako se autori pozabave osmišljavanjem kreativnijih misija nego u prošlom dijelu, ne gine nam beskrajna zabava. U traileru i ogromnom interaktivnom uništivom svijetu Just Causea 3 kojeg on predstavlja, uživajte ispod – na kraju krajeva, dotični sadrži vezanje protivničkog vojnika za leteću cisternu:


Just Cause 3 izlazi 1. decembra za PC, Xbox One i PS4.

Jedna zanimljiva stvar o kojoj prije nije bilo mnogo govora u javnosti jeste proces razvoja i dizajniranja nove Lare Croft u Rise of the Tomb Raideru. Firma je uložila skoro uznemirujući nivo pažnje u izmučeni i namučeni izgled Lare, te detaljnu animaciju njenog lica, kose i očiju. I istina, djevojče izgleda kao živo. Ček it aut:


Inače, interesantno je slušati relativno mlake reakcije publike na Square Enixove najave, u iščekivanju uvida u nove Deus Ex i Hitman naslove (osim jednog lika koji na sve uzvikuje "Oh my god!", uglavnom vlada mir).

Kada je u pitanju Deus Ex: Mankind Divided, stvar će imati novi engine. Da ne dužim:


Za Hitman reboot su u Square Enixu, pak, rekli da će od izlaska početkom decembra ove godine dobijati redovna proširenja, nove misije i nadogradnje. Firma je najavila i neke inovativne gameplay elemente; naprimjer, Hitman bi mogao imati globalne događaje ograničenog trajanja – imate 24 sata i samo jedan pokušaj da obavite misiju, a ishod će biti finalan i nepromjenjiv, meta trajno mrtva (ili živa, ako vam pobjegne). Autori su također obećali da će lokacije biti veće i popunjenije sporednim likovima nego ikada do sada.

Bezdlakog plaćenog ubicu možete u akciji pogledati u prvom gameplay traileru (ovaj put je stradao međunarodni saboter Viktor Novikov):


Bit će ovo velika mamipara, nema priče.

Od ostalih zanimljivosti, preporučujem trailer akcijskog RPG-a za PS4 i Xbox One, Kingdom Heartsa 3, koji izaziva radost veselim dizajnom i vrckavom akcijom. Također, pogledajte i izvrsni gameplay PlayStation RPG-a, Star Oceana 5, koji na evropsko tržište stiže iduće godine.

Kompletnu konferenciju, ako želite da se izvalite sa kokicama (ili kobasicama) u rukama i gledate u nešto sat i po, imate ispod. Vrijedi istaći da su voditelji, prezenteri i biznismeni iz Square Enixa tokom konferencije izgledali začuđujuće prirodno. Reklo bi se da gaje istinsku strast prema onome što rade:


 

1/1