Iznenađenja su nam ubjedljivo najdraži aspekt Electronic Entertainment Expoa, a Ubisoft nas je ove godine prilično iznenadio - i to na samom početku svoje E3 konferencije, najavom nastavka fantastičnog South Park: Stick of Trutha.

Novi South Park nosi genijalni podnaslov The Fractured but Whole i nastavlja se na dešavanja iz Stick of Trutha, samo što će klinci ovaj put umjesto fantasy svjetova ismijavati superheroje.

Na igri radi Ubisoft San Francisco (nažalost, ovaj put ništa od Obsidiana), a u razvoj su ponovo uključeni i kreatori South Parka, Trey Parker i Matt Stone. Fractured but Whole stiže na PC, PS4 i Xbox One, samo nas ne pitajte kada.

Odmah nakon South Parka, Ubisoft je predstavio i svoj novi IP, For Honor, koji će se fokusirati na melee borbu u različitim erama i sa različitim borcima. U premijernom traileru i pratećoj gameplay demonstraciji smo tako mogli vidjeti, između ostalog, srednjevjekovne vitezove i samuraje, a spominjali su se i vikinzi.

Također, For Honor će biti multiplayer naslov u kojem ćete se sukobljavati sa drugim igračima, iako ćete tokom mečeva tamaniti i gomile NPC-ova koji se bore okolo po igrinim mapama.

1/1

Naravno, Ubisoft nije zaboravio ni na neke od svojih dugo očekivanih naslova, pa smo tako sinoć imali priliku vidjeti i novu gameplay demonstraciju The Divisiona, u kojem ćemo moći zabijati nož u leđa svojim saborcima, ali i Rainbow Six Siegea, koji i dalje izgleda odlično - čak i kada ga igrate u kooperativnom modu protiv kompjuterskih protivnika. I da, prije nego zaboravimo - Ubisoft je potvrdio kako Division stiže u martu 2016., dok ćemo betu moći zaigrati već u septembru ove godine.

 Bilo je tu i nekoliko igara iz Ubisoftove “standardne postave” (igra li ko od vas Trackmaniu ili Just Dance?), a dobili smo i novi cinematic trailer za Assassin’s Creed: Syndicate koji je… bio pomalo razočaravajući. I to ponajviše zbog pjesme koja nije ni do koljena nekim od pjesama koje smo mogli čuti u trailerima za prošle nastavke franšize. A možda smo se i zasitili Assassina i Templara...

Sa druge strane, najava novog nastavka city building franšize Anno nas je ugodno iznenadila - Anno 2205 nas vodi u budućnost i daje nam priliku da se okušamo u gradnji gradova u Svemiru, a premijerni trailer za igru možete pogledati ovdje.

Na samom kraju konferencije, Ubisoft nas je još jednom iznenadio - ovaj put najavom novog nastavka Ghost Recona. Ghost Recon Wildlands će - pogađate - biti open world naslov, a ponudiće nam priliku da na mapi biramo misije i potom ih obavljamo na milion različitih načina. Izvjesnog narko-bossa se možete riješiti direktnim napadom na njegovo postrojenje, ili ga se možete riješiti šunjanjem i tihom eliminacijom, a možete ga pokušati zavaditi sa suparničkim bandama tako što ćete mu ukrasti kamion sa najnovijom pošiljkom droge.

Sve to će biti začinjeno kooperativnim multiplayerom i sa ko zna koliko vozila kojima je moguće upravljati.

Ghost Recon Wildlands stiže na PC, PS4 i Xbox One, ali za sada nije poznato i kada.