Stara narodna kaže – koliko para, toliko muzike. Ipak, Prestigio je kompanija koja očigledno pokušava oboriti te predrasude, te njihov budget tablet ima zanimljivih aduta u svom pakovanju.

Prva stvar koju možete primijetiti je aluminijska pozadina – materijal koji baš i ne možete vidjeti na „ulaznim“ modelima drugih proizvođača – dok je samo vrh koji krije kameru napravljen od plastike. Uređaj jako lijepo leži u ruci, te je sjajni Prestigio znak sa zadnje strane lijep i nenametljiv dodatak. Sa lijeve strane uređaja su smješteni Power i Volume dugmad.

Okružen bijelom plastikom, ekran se ispostavio kao jako ugodno iznenađenje. Na ovakvim uređajima smo navikli na nešto slabije rezolucije, ali nas je Prestigio iznenadio sa rezolucijom od 800 x 1280 piksela. Da vam bude jasnije, to je rezolucija koja je donekle standard na laptopima, a s obzirom da ovdje govorimo o ekranu od 7“, jasno je da je ekran jako ugodan za gledati – uglovi gledanja su odlični, što je atipično kada se podsjetimo o kojoj kategoriji uređaja govorimo.

Ne treba zaboraviti ni jedan veliki bonus u obliku dodatne opreme, a na kojem će vam ekran biti zahvalan. Naime, Prestigio sa ovim uređajem isporučuje i vrlo korisnu bijelu kožnu futrolu sa crvenim detaljima, što ovom tabletu itekako diže atraktivnost na veći nivo, ali je i sjajan dodatak za kupce na budžetu – ovakva velikodušnost se među proizvođačima hardvera ne viđa često, pogotovo ne u ovoj kategoriji uređaja.

1/1

Što se tiče situacije ispod ekrana, ona je prilagođena cijeni. Oznaka DUO u nazivu ovog uređaja stoji za Dual-Core ARM v7 procesor koji se vrti na 1,5 Ghz, te će ovaj procesor i 1 GB RAM memorije biti sasvim dovoljno za upotrebu bez većih zastajkivanja. GPU je već poznati Mali-400, što znači da ćete se na ovom tabletu bez problema moći igrati casual igara. Kada je u pitanju prostor, Multipad 2 Pro Duo vam nudi 5 GB prostora , ali tu je slot za SD kartice koji nudi fleksibilnost.

Konačno, tu su čak dvije kamere – prednja i zadnja – što je opet rijetkost u ovoj klasi uređaja, ali ako trebate neku fotku u momentima kada vam je telefon ostao bez baterije ili ako vam se Skypea preko tableta, Multipad 2 će i tome sasvim lijepo poslužiti.

Što se tiče softvera, tu je nekoliko predinstaliranih aplikacija, te Prestigio Installer koji nude i neke dodatne aplikacije, ali što se tiče OS-a, Prestigio nije previše modificirao 4.1.1 verziju Androida, što itekako pozdravljamo.

Ako vam nakon svega rečenog treba zaključak, evo ga – tražite li svoj prvi tablet na kojem možete gledati HD video, uživati u ugodnom pretraživanju Interneta i armiji casual igara, ne trebate tražiti dalje.

http://www.prestigio.com/catalogue/MultiPads/MultiPad_2_PRO_DUO_7.0#/product-specs?article=PMP5670C_WH_DUO

 

209,00 KM

Asbis, Sarajevo
http://www.asbis.ba

PLUS
Dizajn, materijali, ekran, kožna futrola

MINUS
Za ovu cijenu - ništa

SPECIFIKACIJE:
Dual Core ARM Cortex A9 1,5 GHz; 1 GB RAM; 7,0" 1280 x 800; 8 GB flash; 802.11n wireless; Audio I/O Host USB 2.0 MP glavna kamera; 0,3 MP prednja kamera; Android 4.1.