Mnogima su slušalice prvi izbor prije samih zvučnika, bez obzira da li se radilo o igranju ili konzumiranju muzike, multimedije i slično. Jednostavno korisnika uvlače dublje u cijelo iskustvo uživanja u zvuku, još ako pri tome nude i neke druge funkcionalnosti, onda postaju značajno interesantnije. Mi smo ovaj put isprobali Logitech G535 bežični headset.

****

Logitech G535 su slušalice koje kompanija smiješta među svoje gaming proizvode. Naravno, to ništa ne iznenađuje, posebno kada pogledamo njihov dizajn. Krase ih prilično četvrtase školjke obložene izuzetno mekanom i prozračnom memorijskom pjenom, ali i vrlo specifičan detalj koji do sada nismo viđali na nekim slušalicama. Za bolju udobnost i komociju, ispod nosača školjki nalazi se mekana i rastezljiva platetna traka, koja će omogućiti da headset bolje nalegne na vašu glavu, a kako bi bolje prilagodili vlastitim dimenzijama glave, tu je i mogućnost njenog skraćivanja pomoću kukica sa unutrašnje strane. Pored toga traka je dvostrana, a nudi i mogućnost pranja, tako da možete uvijek imati čist i svjež headset. Zaista vrlo jednostavno i elegantno, moramo priznati. Zbog jednostavnosti i manje materijala, ovo je ujedno jedan od najlakših i najudobnijih hedaseta koje smo probali.

Obzirom da je riječ o bežičnom headsetu, isti se sa izvorom zvuka povezuje putem Logitech Lightspeed USB prijemnika koji možete priključiti na PC ili na gaming konzole.

Kontrole su smještene na lijevoj školjci sa stražnje strane, te su vrlo lako dostupne i operativne. To uključuje i pomični mikrofon koji se aktivira njegovim spuštanjem na poziciju pema ustima, uz dodatnu mogućnost savijanja i podešavanja.

1/1

Bez kablova znači nema stalnog napajanja, pa ćete bateriju slušalica puniti putem USB-C porta, a ista je još jedan pozitivan element ovih slušalica. Nama je autonomija u prosjeku izdržala oko 25 sati rada, što je neočekivan i fantastičan rezultat.

I ovdje dolazimo do još jedne kvalitetne stavke ovog headseta. Naime, headset je podržan unutar Logitech G Hub softvera, pa svi PC korisnici dodatno mogu provjeriti stanje baterije, te podešavati akutičnost i parametre ekvilajzera ukoliko nisu zadovoljni originalnim postavkama.

Obzirom na Logitech iskustvo po pitanju zvuka, kvaliteti zvučne slike ovog headseta nismo mogli pranaći veću manu. Odlikuje ga izbalansirana zvučna slika, vrlo ujednačena glasnoća, bez prenaglašenih basova ili više izraženih srednjih i visokih tonova. Izuzetno su glasne za ove dimenzije, a iako je headset prema proizvođaču namijenjen za igranje, teško ga je preporučiti samo za to. Odličan kvalitet zvuka itekako će poboljšati iskustvo uživanja i u multimediji, pa ovaj headset zaslužuje sve preporuke.

Cijena: 377,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
izvrstan zvuk, udobnost, bežičnost, dizajn, mikrofon koji se aktivira pri spuštanju

MINUS
malo viša cijena

SPECIFIKACIJE:
Zvučnici promjera 40mm; LIGHTSPEED wireless domet do 12 metara; Osjetljivost: 87.5 dB SPL/mW; Frekvencija: 20HZ-20KHZ; Impedansa: 36 Ohma; Frekvencija mikrofona: 100 Hz - 10 KHz; Baterija: prosjek oko 25 sati; Težina: 236g.