Živimo u dobu gdje su bežične stvari toliko postale rasprostranjene, pa je mnogima i bežična računarska periferija sigurno jedan od detalja koji život mogu učiniti lagodinijim i vaš radni prostor pojednostaviti. Također, bez obzira na sve impresivnije i ugodne touchpade na laptopima, nijedan od njih ne može zamjeniti produktivnost rada sa mišem. Zbog ovih i sličnih stvari, mnogi se odlučuju za bežičnog miša.

Do nas je došao Logitech M190 bežični miš. Riječ o vrlo jednostavnom i klasičnom mišu, čije dimenzije nisu tako kompaktne, pa će se svidjeti svima koji vole kompjuterske glodate pune veličine. Krasi ga potpuno simetričan dizajn, što će odgovarati kako dešnjacima, tako i onima koji će miš lakše koristiti lijevom rukom. Na njegovim bočnim stranama, kućište je blago naborano, pa je mogućnost znojenja prstiju ili klizanja svedeno na minimum. Kompletan je plastičan, a kako sve više kompanija počinje voditi računa o zaštiti okoliša, M190 je izrađen čak od 30 posto reciklirane plastike.

Na računar ili laptop se povezuje putem minijaturnog Logitech Nano USB prijemnika, a isti se u slučaju prenošenja miša može odložiti u mali slot ispod poklopca sa donje strane, gdje je smještena i AA baterija za njegovo napajanje. Kada je spominjemo, prema specifikaciji proizvođača, ista će izdržati do godinu i pol rada bez zamjene.

Miš je opremljen optičkim senzorom od 1000 DPI, čija je preciznost sasvim dovoljna za obavljanje većine standardnih dnevnih i ne zahtjevnih računarskih zadataka. Bez problma je radio i pored podloge za miša, na običnoj drvenoj površini radnog stola.

M190 posjeduje klasične tri tipke - lijevu, desnu, te onu koja se krije ispod scroll točkića. Tipke su malo tvrđe i glasnije nego što smo navikli, dok se scroll točkić veoma glatko pokreće i bez zvuka. U radu nismo primjetili nikakve zastoje i prekide, uvijek ostaje povezan sa prijemnikom, tako da je miš odmah spreman za rad.

Na kraju treba spomenuti i njegovu veoma prihvatljivu cijenu, pa ako želite potpuno jednostavnog bežičnog miša, za rad uz laptop ili vaš kućni računar, Logitech M190 može biti vrlo ugodan dodatak. 

1/1

 

Cijena: 34,00 KM

Asbis, Sarajevo http://www.asbis.ba

PLUS
jednostavnost, ergonomija, pouzdan rad, trajanje baterije

MINUS
nije za korisnike koji žele više funkcija i tipki

SPECIFIKACIJE:
Wireless: Logitech Nano USB receiver, 2,4 GHz; Sensor, 1000 DPI; 3 tipke; jedna AA baterija trajanje do 18 mjeseci