Pored miša i tastature, igračima su slušalice nešto bez čega se skoro pa ne može. Čak su slušalice i prvi izbor prije zvučnika. Još ako ste ljubitelj multiplayer naslova, onda je tu uključen i mikrofon, pa ništa drugo ne preostaje nego da se posegne za nekim headsetom. Mi smo ovaj put isprobali Logitech G332.

****

Logitech G332 je stereo headset vrlo modernog i primamljivog dizajna. Crveni detalji sa mat crnom plastikom i metalnim nosačem slušalica, naglašavaju robusnost, ali ulijevaju i dozu pouzdanosti u moguću dugotrajnost slušalica. Velike i duboke školjke koje pokrivaju cijele uši ugodno se naslanjaju na glavu, te zajedno sa gornjim dijelom spužvaste obloge nosača slušalica i ukupnom masom manjom od 300 grama, čine da headset bude ugodan za nošenje i na duži vremenski period. Pored toga, školjke zvučnika su potpuno pokretne pa je ergonomija prilagodljivija različitim oblicima i veličinama glava, a ujedno su jednostavnije i za eventualno pakovanje i prenosivost u trbi ili ruksaku.

Na lijevoj slušalici je smješten i točkić za kontrolu glasnoće, kao i i mikrofon koji se aktivira jednostavnim spuštanjem u poziciju za korištenje. Pored toga, uz headset ćete dobiti i adapter, odnosno nastavak za kabl sa kojim ćete njegov standardni 3,5mm priključak - inače kompatibilan i sa aktuelnim PlayStation i Xbox konzolama - moći priključiti na roze i zelene 3,5-milimetarske konektore na svom PC-u, što je za svaku pohvalu, jer će vas poštediti dodatne kupovine ovakvog adaptera.

1/1

Izolacija vanjske buke bi mogla biti bolja, ali je zato izolacije unutrašnje puno bolje regulisana, pa nećete imati probelma sa ukućanima ili drugim igračima sa kojima dijelite prostor.

Obzirom na Logitech iskustvo po pitanju zvuka, kvaliteti zvučne slike ovog headseta nismo mogli pranaći veću manu. Odlikuje ga izbalansirana zvučna slika, vrlo ujednačena glasnoća, bez prenaglašenih basova ili više izraženih srednjih i visokih tonova. Mi bi smo voljeli da su možda malo glasnije, a iako je headset prema proizvođaču namijenjen za igranje, teško ga je preporučiti samo za to.

Odličan kvalitet zvuka itekako će poboljšati iskustvo uživanja i u multimediji, pa ovaj headset zaslužuje sve preporuke.

Cijena: 139,00 KM

Asbis, Sarajevo www.asbis.ba

PLUS
zvuk, udobnost, dužina kabla, adapter za priključak na PC, mikrofon koj ise aktivira pri spuštanju

MINUS
slabija izolacija vanjske buke

SPECIFIKACIJE:
Zvučnici promjera 50mm; 3,5mm plus adapter; Dužina kabla: 2 m; Osjetljivost: 107 dB; Frekvencija: 20HZ-20KHZ; Impedansa: 39 Ohma; Frekvencija mikrofona: 100 Hz - 20 KHz; Težina: 280g.