U današnje vrijeme, latopi su mnogim korisnicima zamijenili desktop računare, pa tako često na radnim stolovima možemo vidjeti samo laptop, uz eventulno dodatni monitor za veću komociju rada. Međutim, u takvim opcijama, čest problem može biti nedostatak određenog broja portova za priključivanje razne periferije, o kojima se prilikom nabavke laptopa nije vodilo računa. Srećom postoje rješenja i za takve stvari.

Jedan od njih je Multiport Hub kompanije Canyon. Iza nepraktične i nepamtljive oznake CNS-TDS06DG krije se Hub uređaj sa šest dodatnih portova koji će na jednostavan način proširiti mogućnosti vašeg laptopa.

Prije svega za svoj rad zahtjeva USB Type-C port putem kojeg se priključuje na laptop, kablom dužine 30-tak centimetara. Pored tog porta za napajanje i rad, na njemu ćete pronaći još jedan USB Type-C porta, dva standardna USB 3.0 porta, HDMI priključak sa podrškom za 4K / 30 Hz rezoluciju, Gigabitni Ethernet port, te kombinovani 3,5mm audio priključak za mikrofon i slušalice.

Hub je vrlo čvrst. Kompletan je izrađen od aluminijuma, uz masu od 170 grama, što ga čini i lako prenosivim. Pored toga, njegov trouglasti dizajn zamišljen je i kao mogućnost da vam posluži kao mini stalak na koji ćete nasloniti i izdignuti laptop, tako da vam njegovi portovi budu pozicionirani sa stražnje strane laptopa. Zbog toga su isporučene i male gumene obloge koje će poslužiti da se laptop ugodno nasloni na Hub, a isto tako i da Hub ne klizi po radnim površinama.

U radu sa Hubom nismo imali apsolutno nikakvih problema, a dopala nam se i Plug and Play podrška, što eliminiše potrebu za bilo kakvom komplikacijom sa drajverima.

Naravno Hub ne mora biti isključivo vezan za laptope, pa i ako vašem desktop računaru nedostaje portova ili su vam nepraktično dostupni, ovo može biti jedno od rješenja ukoliko imate USB Type-C port.

Sve u svemu, želite li obogatiti, pojednostaviti i unaprijediti vaše radne iskustvo sa dodatnim brojem portova na laptopu ili desktop računaru, ovaj Canyon Multoport Hub je vrlo zgodno rješenje.

1/1

 

Cijena: 109,00 KM

Asbis Sarajevo, www.asbis.ba

PLUS
Jednostavnost, ukupan dojam, kvalitet izrade

MINUS
-

SPECIFIKACIJE:
Aluminijumsko kućište, 2 x USB Type-C port (jedan napajanje), HDMI port (4K, 30Hz) Gigabit Ethernet port, 2 X USB 3.0 port, 3,5mm kombinovani audio priključak (slušalice+mikrofon), Masa: 174 gr, Dužina 22,6cm