Za one koji su u stalnom pokretu, bilo da je riječ o poslovnim razgovorima ili slušanju muzike, bežične slušalice mogu biti vrlo praktičan i jednostavan izbor. Ovaj put isprobali smo bežični par slušalica iz kompanije Canyon.

****

Canyon True Wireless Stereo Headset, tačne oznake CND-TBTHS2B, koristi dizajn i praktičnost, koji je u posljednje vrijeme sve popularniji među ovom vrstom bežičnih slušalica. Riječ je o slušalicama koje u potpunosti eliminišu upotrebu kablova, pa su slušalice između sebe povezane bežično, a također, Bluetooth konekcijom se povezuju sa vašim moblinim uređajem.

Praktičnost se ogleda u tome što su slušalice smještene u kompaktnu kutijicu, koju bez problema možete nositi u bilo kojem džepu. Unutar kutijice u svojim ležištima, od ispadanja su osigurane malim magnetnim držačima, a zanimljivo je da kutijica ima ulogu njihovog punjača, ali isto tako i mini power bank-a kada nije spojena micro USB kablom na izvor napajanja. To znači da baterije samih slušalica možete dopunjavati dok se ne koristite i dok su smještene u kutijici. Tu je i par dioda na kutijici koje signaliziraju punjenje baterije, kao i onih na slušalicama koje su vidljive kroz poluprovidni poklopac.

Dizajn samih slušalica je jednostavan, a njihova udobnost se može prilagođavati sa tri dimenzije silikonskih vrhova koji ulaze u ušni kanal. Podešene i dobro namještene slušalice su udobne i nakon dužeg nošenja, jer im je težina gotovo neprimjetna.

Ono što nam se najviše dopalo je automatsko uparivanje odmah nakon vađenja iz kutijice, te brzina povezivanja i početak rada za nekih desetak sekundi. Sve ostalo se svodi na kontrolisanje i reprodukciju multimedije.

1/1

Obzirom da je riječ o headsetu, slušalice integrišu i mikrofon, pa je omogućena komunikacija i odgovaranje na pozive, gdje bi svakako istakli prednost handsfree funkcije, idealne za razgovore u pokretu ili automobilu. Kontrole se vrše kombinacijom pritisaka preko jednog centralnog dugmeta na samim slušalicama, no nakon kraće upotrebe, brzo se upamte.

Kvalitet zvuka možemo okarakterisati vrlo dobrim. Basovi su za nijansu prenaglašeni, dok su srednji i visoki tonovi dobro izbalansirani. Također, vrlo su glasne, pa ako niste ljubitelj jakih niskih tonova, morati ćete ih reducirati nekim softverskim ekvilajzerom.

Njihove baterije će obezbijediti oko 4 sata audio reprodukcije, dok je baterija u kutijici u mogućnosti u potpunosti napuniti njihove baterije 4 do 5 puta.

Sve u svemu, želite li moderan i jednostavan način uživanja u slušalicama bez kablova, Canyon True Wireless Stereo Headset je vrijedan pažnje i zbog svoje vrlo prihvatljive cijene.

Cijena: 66,00 KM

Asbis, Sarajevo: www.asbis.ba

PLUS
prenosivost, jednostavnost korištenja, cijena, dodatno punjenje iz kutijice, mikrofon

MINUS
malo prenaglašeni nisi tonovi (bass)

SPECIFIKACIJE:
micro USB kabl, Bluetooth 5.0, kontrole na pritisak, handsfree, 4-5 sati rada na bateriju, dopunjavanje iz kuticije (800mAh),Težina 6 grama, Težina kutijice 45 grama, 3 veličine silikonskih dodataka.