Često korisnici od računarskih zvučnika zahtjevaju jednostavnost i postavljanje u funkciju bez većih komplikacija. Ili recimo imaju, laptop umjesto desktop ili kućnog računara, a žele obogatiti zvuk jer kvalitet na laptopskim zvučnicima nije najbolji. Tu na scenu bi mogao uskočiti novi par zvučnika iz Logitecha.

Logitech Z200 je par stolnih zvučnika koji u svom dizajnu nemaju ništa spektakularno i posebno, ali opet izgledaju vrlo atraktivno i privlačno. Kućište visine malo više od 20 centimetara je izrađeno od plastike, a na njemu dominiraju po dva zvučnika koji nemaju zaštitu za njihovne opne, što je dio modernog Logitech dizajna.

Crno-bijela kombinacija boja naglašava pojedine detalje, što uključuje i nosače koji zvučnike drži pod određenim nagibom. Kao što smo rekli, ovo je vrlo jednostavan par zvučnika, jer je jedan od njih glavni, i na njemu se nalaze sve kontrole i priključci. Tu su kontrola glasnoće i bass tonaliteta, 3.5mm priključak za slušalice i linijski ulaz, te sa stražnje strane priključak za napajanje i priključak drugog zvučnika na njega.

Za postavljanje u rad potrebno vam je svega nekoliko minuta.

Naravno, obzirom da je riječ o 2.0 paru bez woofera, reprodukcija niskih tonova ili bassova, jeste malo slabija tačka ovog para. Daleko od toga da ih nedostaje, ali u zavisnosti od žanra muzike i produkcije, ponekad mogu biti manje izraženi od odlično izbalansiranih visokih i srednjih tonova, pa se treba pokušati kompenzirati preko tonskog točkića ili softverskog ekvilajzera. 5 wati snage je i više nego dovoljno za ovakav set zvučnika, te treba izbjegavati maksimalna pojačanja gdje se zvučna slika počinje izobličavati.

Sve u svemu, Logitech nas ponovo nije razočarao sa ukupnom slikom i kvalitetom zvuka. Logitech Z200 je par zvučnika za prosječnog korisnika, čije je prirodno stanište mala kancelarija, spavaća soba ili pružanje bogatijeg zvuka sa vašeg laptopa ili telefona, a sve to uz jednostavnost, ali i vrlo prihvatljivu cijenu.

1/1

 

Cijena: 92,00 KM

Asbis Sarajevo; www.asbis.ba

PLUS
Dobar zvuk za male zvučnike, kontrola bassa

MINUS
Zvuk se izobličava na maksimalnom pojačavanju

SPECIFIKACIJE:
Stereo zvučnici; Ukupna izlazna snaga (RMS): 5W; 3,5mm ulaz i 3,5mm izlaz za slušalice; Dimenzije: 241 x 90 x 124 mm; masa 1 kg.